2021-09-04 08:28:32
Φωτογραφία για DIY Διακοσμητικά Αερόστατα από Κολοκύθες
Από τις ευκολότερες, σε σχέση με άλλους τύπους DIY κατασκευές από ξερές κολοκύθες, αλλά εξίσου εντυπωσιακές αφού το τελικό αποτέλεσμα βασίζεται κυρίως στην εξωτερική επεξεργασία της κολοκύθας με χρώματα, ύφασμα, decoupage κλπ. όπως ακριβώς και εάν επρόκειτο για οποιουδήποτε άλλου είδους επιφάνεια. 

portaldeartesanato.comΓια να δώσετε το σχήμα του αερόστατου θα χρειαστεί μόνο να κόψετε τον "λαιμό" απομονώνοντας το στρογγυλό σχήμα μιας κολοκύθας από το υπόλοιπο μέρος της.

Θα το κάνετε με πριονάκι ή ένα μαχαίρι με δόντια και μετά τα κοψίματα απλώς τρίψτε με γυαλόχαρτο τα σημεία κοπής ώστε να γίνουν εντελώς λεία. 

Το μικρό κομμένο μέρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κατασκευάσετε το καλάθι του αερόστατου, το οποίο όμως μπορεί να φτιαχτεί και από άλλου είδους αντικείμενα π.χ ένα μικρό καλαθάκι, από χαρτόνι που θα ντύσετε με ψάθα, σκοινί ή διακοσμητικό χαρτί, ένα μικρό πλαστικό αντικείμενο που εξυπηρετεί το σχήμα του και που και αυτό θα το βάψετε με χρώμα κλπ. 


portaldeartesanato.comΓια να ενώσετε τα δύο μέρη της κατασκευής θα κάνετε τρύπες περιμετρικά του κάτω μέρους του στρογγυλού κομματιού, με ένα μικρό τρυπάνι γενικής χρήσης , ώστε να μπορέσετε να προσαρμόσετε σπάγγο-σκοινί. 

Με τον ίδιο τρόπο ανοίγετε μια τρύπα στο κέντρο που πάνω μέρους και περνάτε σκοινί ή πετονιά, στερεώνοντας με σφιχτό κόμπο στο εσωτερικό, ώστε να να μπορείτε να κρεμάσετε την κατασκευή. 

Δουλεύοντας με λεπτό σπάγγο μπορείτε και να δημιουργήσετε γύρω από την κολοκύθα ένα "δίχτυ" με τον σπάγγο δεμένο-στερεωμένο στα σημεία που χρειάζεται ώστε να συνδεθούν τα δύο κομμάτια του αερόστατου, χωρίς να κάνετε τρύπες. 

portaldeartesanato.comΕξαιρετικά ιδιαίτερα διακοσμητικά για παιδικά δωμάτια, νεανικούς χώρους, για το μπαλκόνι ή τον κήπο, αν και μπορούν να τοποθετηθούν και να ταιριάξουν σε κάθε χώρο, εξαρτάται από το σχέδιο που θα επιλέξετε για την διακόσμησή τους.

Για πιο πειστική εμφάνιση αερόστατου μπορείτε να προσθέσετε στο πάνω μέρος κανονικό δίχτυ ενώ τα μικρού μεγέθους ξερά διακοσμητικά κολοκυθάκια είναι ιδανικά για αντίστοιχου σχήματος κατασκευές mobile. 

Μια ακόμη εντυπωσιακότερη κατηγορία κατασκευών τέτοιου τύπου είναι αυτές που συνδυάζουν τα αερόστατα με φιγούρες-κούκλες από πηλό, χαρτοπολτό κλπ.  τοποθετημένες στο "καλάθι" του αερόστατου.

Το τελικό αποτέλεσμα έχει περίπου την όψη ιπτάμενης μαριονέτας και ακριβώς λόγω της πιο καλλιτεχνικής τους μορφής, σε σχέση με μια απλούστερη κατασκευή, σε αυτού του τύπου τις δημιουργίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αυτούσιες κολοκύθες, κάθε σχήματος. 

Κατασκευές κομμένες κάθετα δημιουργώντας δηλαδή από μια κολοκύθα δύο τέτοια "μισά" αερόστατα, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές κολλημένες στον τοίχο, σαν μέρος μιας ζωγραφιάς-ταπετσαρίας που μπορεί να υπάρχει σε ένα παιδικό δωμάτιο. 

portaldeartesanato.comΟ απλούστερος τρόπος για την εξωτερική τους διακόσμηση είναι το βάψιμο σε πολύχρωμα "ριγέ" σχέδια. Θα το κάνετε με απλά ακρυλικά χρώματα ή χρώματα ζωγραφικής, χρησιμοποιώντας προστατευτική χαρτοταινία για να διαχωρίσετε τα τμήματα κάθε χρώματος.

Μετά την ολοκλήρωση του βαψίματος περάστε 1-2 χέρια προστατευτικό βερνίκι που θα τις αδιαβροχοποιήσει πλήρως, ενώ το πέρασμα με ένα κοινό αστάρι ξύλου, πριν τα χρώματα, θα δημιουργήσει ένα πολύ πιο πετυχημένο και λείο τελικό αποτέλεσμα.  

Δουλεύοντας εξ΄αρχής με κολοκύθες που θα αποξηράνετε εσείς ΕΔΩ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες-οδηγίες για το πως θα το κάνετε 

και ΕΔΩ μπορείτε να αγοράσετε έτοιμες ξερές κολοκύθες σε πολύ οικονομικές τιμές, 1.50-2.00 ευρώ για τις μικρές και μεσαίου μεγέθους.

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κατασκευές από κολοκύθες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ