2021-09-04 00:49:05
Φωτογραφία για Νέα περιοριστικά μέτρα και για τους ιδιώτες ανεμβολίαστους ιατρούς
Σε επέκταση των περιοριστικών μέτρων άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος και σε ιδιώτες ανεμβολίαστους ιατρούς προχωρά το Υπουργείο Υγείας. 

Μιλώντας στη Βουλή στην πρώτη του ομιλία ως Υπουργός ο κ. Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε πως την προσεχή εβδομάδα έρχεται η σχετική τροπολογία, κατά την οποία σύμφωνα με πληροφορίες, θα μπουν κυρώσεις και σε ιδιώτες ιατρούς που ενώ είναι αναστολή την παραβιάζουν, ενώ επιπλέον δεν θα μπορούν να κάνουν ιατρικές πράξεις σε πρωτοβάθμιες ιδιωτικές ή ακόμα και σε ιδιωτικά ιατρεία.

Δείχνοντας τον κ. Πολάκη, ο οποίος παραμένει ανεμβολίαστος ο κ. Πλεύρης είπε χαρακτηριστικά ότι την επόμενη εβδομάδα έρχεται τροπολογία για περαιτέρω περιορισμό στην άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος και σε ιδιώτες ιατρούς οι οποίοι μένουν ανεμβολίαστοι χωρίς μάλιστα να υπάρξει εξαίρεση για βουλευτές:

«Όταν έχεις δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη το μείζον της δημόσιας υγείας είναι να μην είσαι εσύ αυτός ο οποίος θα μολύνει τον ασθενή. Την επόμενη εβδομάδα θα έρθει τροπολογία.  Όσοι δεν εμβολιάζονται δεν μπορούν να κάνουν ιατρικές πράξεις» είπε χαρακτηριστικά.  


Ο κ. Πλεύρης υπερασπίστηκε το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε υγειονομικούς υποστηρίζοντας ότι ήδη έχει αποδώσει με συνέπεια τα κενά που θα προκληθούν να είναι απολύτως διαχειρίσιμα.

«Σε ένα ύψος 20.000 ατόμων ανεμβολίαστου προσωπικού έχουμε μόλις 6.412 αναστολές αυτή τη στιγμή. Αυτά τα στοιχεία θα αλλάξουν προς τα επάνω καθώς υπάρχουν άτομα σε αναρρωτική άδεια. Εχουμε ποσοστό που μας δίνει δυνατότητα να διαχειριστούμε την κατάσταση στο ΕΣΥ . Το μέτρο απέδωσε» είπε ο υπουργός Υγείας προσθέτοντας ότι την προσεχή εβδομάδα θα νομοθετηθεί και η δυνατότητα να ξαναμπούν στο σύστημα των υπηρεσιών ακόμα και αυτοί που θα κάνουν την πρώτη δόση.

«Το κάνουμε γιατί σεβόμαστε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ. Δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση μαζί τους. Με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ που μου ζήτησε συνάντηση το προγραμματίζουμε για την επόμενη εβδομάδα γιατί πρόθεσή μας είναι να συζητάμε και να εξηγούμε κάθε πρωτοβουλία. Να ξέρουν λοιπόν οι άνθρωποι αυτοί πως θα επιστρέψουν στο ΕΣΥ με την τροπολογία που θα φέρουμε άλλη εβδομάδα» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος τέλος στις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα όπως αυτές προβλέπονται στην τροπολογία ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο αλλά έρχεται μόνο προκειμένου να μη χαθούν προγραμματισμένα ραντεβού. Για μια ακόμα φορά ο υπουργός Υγείας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν λέγοντας ότι σύμφωνα με σημερινά στοιχεία το 90% των νοσηλευομένων σε εντατική είναι ανεμβολίαστοι. 

Αντιπαράθεση με Πολάκη

Στον κ. Πλεύρη απάντησε σε υψηλούς τόνους ο Παύλος Πολάκης του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την κυβέρνηση για ιδεοληψία σε σχέση με το εμβόλιο αλλά και για την ανάθεση των ιατρικών πράξεων σε ιδιώτες. "Δεν ξεκινάς καλά κε Πλεύρη.Δείξατε από την αρχή τις προθέσεις σας. Μιλάμε για τέταρτο κύμα προ των πυλών με μια μετάταξη που δεν καλύπτεται. Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών αλλά η επιδημιολογική εικονα θα προσομοιάζει με της χώρας πρότυπο τουΙσραήλ που χθες είχε 16800 κρούσματα. Σε αυτό το δεδομένο, αντί να ρίξετε το βάρος της δουλειάς σας να ενισχυθεί το ΕΣΥ, εσείς σε μια ιδεοληπτικά εμμονή πως για όλα θα μας σώσει το εμβόλιο βγάζετε σε αναστολή τους υγειονομικούς. Δεν περισσεύει ουτε ένας. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε στηρίξει τον εμβολιασμό" είπε ο κ. Πολάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είδε την πανδημία ως ευκαιρία για να περάσει τις πολιτικές της και να μοιράσει χρήμα.

"Ξαναβάζετε τα τρωκτικά στα νοσοκομεία στο όνομα της πανδημίας. Φέρτε τα φάρμακα. Το 10% εμβολιασμένων στις ΜΕΘ δεν είναι μικρό. Φέρτε χθες τα αντισώματα. Υπάρχει ιδεοληψία απέναντι σε αυτό. Φέρτε τα. Μην τα ποντάρετε όλα στο εμβόλιο. Κάνω αγωνιώδη έκκληση. Μην συνεχίσετε την πολιτική των προκατόχων σας" είπε. 

Από την πλευρά του ο κ. Πλεύρης απευθύνθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι του προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση όχι μόνο για το ότι επελέγη ο κ. Πολάκης ως ομιλητής ο οποίος δεν έχει εμβολιαστεί αλλά και γιατί χειροκροτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. "Αν είστε ξεκάθαρα υπέρ του εμβολιασμού δεν μπορείτε να χειροκροτείτε όταν ο κ. Πολάκης μιλά για ιδεοληψία εμβολιασμού όταν εγώ λέω πως το 90%  στις ΜΕΘ είναι από το 40% του κόσμου που δεν έχει εμβολιαστεί.

Επιλέξατε ομιλητή να έρθει να απαντήσει σε έναν βουλευτή που δεν θέλει να εμβολιαστεί. Αν είχαμε εμβολιαστεί όλοι θα είχαν σωθεί ζωές. Σας είπε αντιεπιστημονικά πράγματα ο κ. Πολάκης ότι οι μεταλλάξεις δεν πιάνονται από τα εμβόλια. Και το Ισραήλ με 16.000 κρούσματα έχει πάρα πολύ λίγες νοσηλείες. Αν υπάρξουν εναλλακτικές θεραπείες όλα θα ενταχθούν στο σύστημα. Κάποιοι όμως καλούν την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει φάρμακα τα οποία δεν έχουν πάρει εγκριτική διαδικασία και οι ίδιοι εκφράζουν αμφιβολία ότι τα εμβόλια που έχουν περάσει όλες τις κλινικές φάσεις δεν είναι ασφαλή" είπε.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ