2021-09-04 08:20:39
Φωτογραφία για Προσθέστε ... χρώμα  στο Παιδικά Δωμάτια
Πολύχρωμα παιδικά δωμάτια

Ιδέες και τρόποι για να διαμορφώσετε και να διακοσμήσετε 

με έντονα και χαρούμενα χρώματα το Παιδικό Δωμάτιο

Τα παιδικά δωμάτια είναι ο χώρος του σπιτιού που η διαμόρφωσή του υπόκειται στα λιγότερα "διακοσμητικά πρέπει" ειδικά σε ό,τι αφορά τις αποχρώσεις και την ανάμειξη των χρωμάτων. Αντίθετα όσο πιο ...χαρούμενα χρωματιστό και φωτεινό τόσο πιο πετυχημένο διακοσμητικά και φυσικά τόσο περισσότερο θελκτικό σαν χώρος για παιδιά μικρής ηλικίας.

Η διαφορά με άλλους χώρους του σπιτιού είναι ότι σε ένα παιδικό δωμάτιο μπορούμε ελεύθερα να ...υπερβάλλουμε με το χρώμα σε όλες τις μεγάλες επιφάνειες προσθέτοντας χρωματιστά στοιχεία σε τοίχους, δάπεδο, κρεβάτι-λευκά είδη και κουρτίνες, χωρίς το αποτέλεσμα να θεωρηθεί "φορτωμένο" χρωματικά. 







Για την διακόσμηση των τοίχων το βάψιμο - ζωγραφική με σχέδια έντονων αποχρώσεων είναι από τις όμορφες χρωματικά επιλογές, ενώ η πιο απλή παρέμβαση αυτής της μορφής είναι ο σχεδιασμός μικρών και επαναλαμβανόμενων γεωμετρικών σχημάτων σε διάφορες αποχρώσεις πάνω σε λευκό τοίχο.

Απλά κόψτε σε χοντρό χαρτόνι το σχέδιο που θέλετε και χρησιμοποιείστε το σαν stencil.  

Οι παιδικές ταπετσαρίες σε έναν τοίχο όπως και τα αυτοκόλλητα τοίχου σε έντονα χρώματα είναι δύο ακόμη τρόποι για να προσθέσετε έντονο χρώμα στο παιδικό δωμάτιο ή βεβαίως και η χρήση πολύχρωμν κάδρων πάνω σε λευκό τοίχο. Ο πιο απλός και όμορφος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε χρωματιστές ζωγραφιές - χειροτεχνίες των παιδιών τοποθετημένες σε πολύ απλές κορνίζες ή και απευθείας κολλημένες στον τοίχο. 

Σε χαλιά, κουρτίνες και γενικά υφασμάτινα στοιχεία όπως και σε ταπετσαρίες-αυτοκόλλητα και όσο παράξενο και αν σας φανεί αρχικά θα πετύχετε ένα περισσότερο "δεμένο" οπτικά σύνολο αν χρησιμοποιήσετε απλώς πολύχρωμα αλλά χωρίς παιδικά σχέδια μοτίβα.  

Οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών και γενικά τα αμιγώς παιδικά σχέδια μπορούν να προστεθούν σε μικρότερα αντικείμενα, ενώ ταυτόχρονα ένα χρωματιστό χαλί, μια πολύχρωμη κουρτίνα, ένα ριγέ πολύχρωμο φωτιστικό κλπ. μπορούν να χρησιμοποιηθούν αργότερα ακόμη και σε ένα εφηβικό δωμάτιο μια ευελιξία που δεν διαθέτει πχ μια κουρτίνα Disney ή ένα ανάλογο χαλί. 





DIY Φωτιστικά τοίχου για παιδικά δωμάτια


soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ