2021-09-08 16:19:33
Φωτογραφία για Αλλάζουν όλα με τα τεστ για τους υπόχρεους εμβολιασμού
Αλλάζει ο τρόπος επιβεβαίωσης θετικού κρούσματος σύμφωνα με εισήγηση της Επιτροπής. Συγκεκριμένα, για τους κλάδους στους οποίους είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός θα πρέπει, εφόσον διαπιστωθεί θετικό κρούσμα με rapid test, να επιβεβαιωθεί με νέο τεστ από δημόσια δομή.

Ήταν κάτι που είχε διαφανεί εδώ και λίγη ώρα, όπως είχε ενημερώσει ο διοικητής της Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης. Συγκεκριμένα, είχε δηλώσει «Όταν το rapid test βγει θετικό θα πρέπει να επιβεβαιωθεί και με μοριακό τεστ υποχρεωτικά. Όταν είναι μοριακό, θα πρέπει να το δεχτούμε, γι’ αυτό πρέπει να βάλουμε μια δικλείδα που κάποιοι φορείς ήδη την εφαρμόζουν, ας πούμε στα νοσοκομεία, όπου με το που θα φέρεις θετικό rapid test από ιδιωτικό εργαστήριο, αμέσως θα πρέπει να κάνεις το pcr σε δημόσια δομή», είπε καταλήγοντας ο κ. Μπίνης.

Η αρχή έγινε με την επιβεβαίωση του θετικού τεστ από δημόσια δομή μόνο στους κλάδους που καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Μπίνη ενδέχεται να επεκταθεί και σε γενικότερο πλαίσιο το μέτρο. Το μέτρο αυτό, προέκυψε και από τα πλαστά πιστοποιητικά.


Συνεχείς καταγγελίες

Ολοένα και πληθαίνουν οι καταγγελίες και οι έρευνες για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού αλλά και ψευδώς θετικά rapid test για να πάρει κάποιος τη βεβαίωση νόσησης που θα τον απαλλάξει από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για έξι μήνες.

Άτομα παίρνουν τηλέφωνο σε ιατρεία, εμβολιαστικά κέντρα, εμβολιαστικές γραμμές ή δομές που έχουν την δυνατότητα να εκδίδουν rapid test όπως φαρμακεία, ιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια και ζητούν τηλεφωνικά να έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα rapid test ή μοριακού ώστε να έχουν πιστοποιητικό νόσησης έναντι κάποια αμοιβής.

Μάλιστα όπως ακούγεται υπάρχει και ταρίφα με τις τιμές να φτάνουν τα 100 ή 200 ευρώ για να έχουν αυτό το πιστοποιητικό είτε νόσησης είτε εμβολιασμού.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ομολογίας ανεμβολίαστης η οποί δεν δίστασε να δηλώσει στην κάμερα ότι ψάχνει έναν γιατρό να της δώσει πλαστό πιστοποιητικό.

«Δεν πρόκειται να εμβολιαστώ με την καμία και θα ψάχνω να βρω λαμόγια γιατρούς για να μου δώσουν πλαστά πιστοποιητικά».
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ