2021-09-10 10:12:35
Φωτογραφία για Ισπανία: Το νέο τρένο υψηλής ταχύτητας ETR 1000 ξεκινά τα δοκιμαστικά του δρομολόγια.
Η ILSA, η πρώτη ιδιωτική εταιρεία ταχύτητας της Ισπανίας, ανακοίνωσε την άφιξη του πρώτου τρένου στην Ισπανία για να ξεκινήσει η διαδικασία έγκρισης.

Αυτές τις ημέρες ξεκινά τις δοκιμές στη γραμμή Figueras-Perpignan. 

Μετά την ολοκλήρωση μιας αρχικής δοκιμαστικής περιόδου σε αυτήν τη διαδρομή, το τρένο θα συνεχίσει τη διαδικασία στις γραμμές Μπαρτσελόνα-Μαδρίτη, Μαδρίτη-Βαλένθια και Μαδρίτη-Σεβίλλη . Παράλληλα με τις δοκιμές αυτού του πρώτου μοντέλου που βρίσκονται ήδη σε ισπανικό έδαφος, η ILSA αναμένει την άφιξη έως το τέλος του έτους δύο άλλων τρένων που θα συμμετάσχουν επίσης στη διαδικασία, αξιολόγησης στο πλαίσιο της προγραμματισμένης και προοδευτικής ανάπτυξης του στόλου της

Η ILSA έχει επενδύσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ στον αρχικό της στόλο εντελώς νέων και υπερσύγχρονων τρένων που αναπτύχθηκαν από την Hitachi Rail σε συνεργασία με την Bombardier Transportation (τώρα ο όμιλος Alstom). Η κατασκευή τους πραγματοποιείται μεταξύ Ιταλίας και Ισπανίας: συγκεκριμένα, τα συστήματα πρόωσης κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στο εργοστάσιο Bombardier στο Trápaga (Bizkaia), ενώ η συναρμολόγηση και ο συντονισμός τους βρίσκεται σε εξέλιξη στο εργοστάσιο Hitachi Rail στην Pistoia.


Το ETR 1000 είναι το ταχύτερο, πιο βιώσιμο και πιο αθόρυβο τρένο στην Ευρώπη. Είναι ένα διαλειτουργικό μοντέλο σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, με μήκος 200 μέτρα, έχει χωρητικότητα έως 467 επιβάτες και μπορεί να φτάσει εμπορικές ταχύτητες έως και 360 χιλιόμετρα την ώρα. Είναι επίσης το πρώτο τρένο υψηλής ταχύτητας στον κόσμο που απέκτησε Δήλωση Περιβαλλοντικού Προϊόντος (EDP) με ποσοτικοποιημένες και επαληθεύσιμες πληροφορίες για τις περιβαλλοντικές του επιπτώσεις, μόλις 28 γραμμάρια CO 2 ανά επιβάτη και χιλιόμετρο και 95% των υλικών του Είναι ανακυκλώσιμα, δύο χαρακτηριστικά που το καθιστούν το πιο βιώσιμο τρένο στην αγορά. Επιπλέον, όσον αφορά την ασφάλεια, ενσωματώνει το πιο προηγμένο σύστημα ελέγχου ταχύτητας: ERTMS / ETCS.

Γνωστό ως Frecciarossa 1000, διαθέτει εσωτερικούς χώρους σχεδιασμένους για να προσφέρουν στους επιβάτες τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση: ευρείς διαδρόμους, εργονομικά και εξαιρετικά ευρύχωρα καθίσματα, ακουστική και αντικραδασμική απομόνωση και δυνατότητα σύνδεσης 5G επόμενης γενιάς.

Η ILSA, που ανήκει στους μετόχους της Air Nostrum και της Trenitalia , σχεδιάζει να ξεκινήσει τις δραστηριότητές της το δεύτερο εξάμηνο του 2022 και θα αντιπροσωπεύει το 30% της αγοράς υψηλής ταχύτητας στην Ισπανία. Η εταιρεία θα συνδεθεί σε πρώτη φάση Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Βαλένθια, Σεβίλλη, Σαραγόσα, Αλικάντε, Κόρδοβα και Μάλαγα και, μόλις ολοκληρωθεί αυτή η πρώτη φάση, σχεδιάζει να ανοίξει άλλα δρομολόγια στην Ισπανία και, μεσοπρόθεσμα, διερευνήσει τη διεθνοποίησή του στην Ευρώπη .

Φωτογραφία ILSA

ferrovie.info

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ