2021-09-20 20:06:25
Φωτογραφία για Aegean:Tι άλλαξε και επισπεύδει την αγορά 46 νέων αεροσκαφών
Την παραλαβή των συνολικά 46 καινούργιων αεροσκαφών Airbus A320Neo, λόγω της βελτίωσης των συνθηκών και σταδιακής ανάκαμψης, επιταχύνει η Aegean, όπως ανέφερε, κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη αναλυτών, ο πρόεδρος του αεροπορικού ομίλου Ευτύχης Βασιλάκης.

Με ορίζοντα ολοκλήρωσης της παραγγελίας από την κατασκευάστρια εταιρεία, με έδρα την Τουλούζη, το 2026, η αεροπορική θα έχει παραλάβει συνολικά 30 αεροπλάνα μέχρι το καλοκαίρι το 2023, με τις συνολικές παραλαβές για το 2022 και το 2023 να αναμένεται ότι θα ξεπεράσουν τις 12 και 10 αντίστοιχα. Φέτος η εταιρεία παρέλαβε ένα αεροσκάφος.

Ως αποτέλεσμα, το σύνολο των καθαρών εκροών της αεροπορικής σε προκαταβολές για την παραλαβή των νέων αεροσκαφών από το δεύτερο εξάμηνο του 2021 μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2022 θα ανέλθει σε περίπου 100 εκατ. ευρώ. Αυτά τα 30 αεροσκάφη θα αφορούν την λειτουργία της εταιρείας, που δεν χαρακτηρίζεται από εποχικότητα. Περίπου δηλαδή, 30 από τα συνολικά 55 αεροσκάφη της Aegean επιχειρούν όλο το χρόνο και γι’αυτό είναι απαραίτητο να αυξηθεί η απόδοσή τους, όπως εξήγησε ο κ. Βασιλάκης.

Ο επικεφαλής της αεροπορικής, προέβλεψε ότι το τρίτο τρίμηνο (Ιούλιος-Σεπτέμβριος) θα είναι το πρώτο κερδοφόρο για την Aegean από τη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε περιορισμό των ζημιών για το σύνολο της χρονιάς.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ