2021-09-28 19:45:22
Φωτογραφία για Δείχνει μελέτη: Τα ταξίδια με τρένο είναι καλά για την ψυχική μας υγεία.
Η μετακίνηση με τρένο και η διαφυγή από την εργασία από το σπίτι μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη γνωστική απόδοση, την ευημερία, την παραγωγικότητα και τα κίνητρα, σύμφωνα με τη σιδηροδρομική βιομηχανία και τους καθηγητές UCL.

Έρχεται μετά την περασμένη εβδομάδα που τα ταξίδια με τρένο και αιχμές αυξήθηκαν κατά 30% από τον Αύγουστο, με την τελευταία έρευνα της βιομηχανίας να αποκαλύπτει ότι πάνω από τα τρία τέταρτα (77%) των εργαζομένων σχεδιάζουν να επιστρέψουν στον εργασιακό τους χώρο.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο της εκστρατείας «Ας επιστρέψουμε στον δρόμο» της σιδηροδρομικής βιομηχανίας, διαπίστωσε ότι βελτιωμένη ψυχική υγεία (48%), ισορροπία εργασίας/ζωής (46%), παραγωγικότητα (46%), κίνητρο (47%) ) και τα επίπεδα φυσικής κατάστασης (51%) είναι μερικά από τα θετικά αποτελέσματα που περιμένουν να βιώσουν αυτοί οι εργαζόμενοι καθώς επιστρέφουν τακτικά στον εργασιακό τους χώρο.


Στην αρχή της πανδημίας, όσοι άρχισαν να εργάζονται από το σπίτι επιδόθηκαν στο να τσιμπολογούν περισσότερο (50%), να εργάζονται με την τηλεόραση (33%) ή να περνούν περισσότερο χρόνο στα κοινωνικά μέσα (26%). Αλλά τώρα, σχεδόν οι μισοί από αυτούς τους εργαζόμενους από το σπίτι λένε ότι τώρα βρίσκουν αυτά τα πράγματα εμπόδιο στην παραγωγικότητα. Σύμφωνα με αυτό, το 43% των υβριδικών εργαζομένων παραδέχονται ότι αντιμετωπίζουν περισσότερους περισπασμούς όταν εργάζονται από το σπίτι (WFH) σε σύγκριση με μόλις 29% στο χώρο εργασίας. Οι μεγαλύτεροι περισπασμοί αναφέρθηκαν ως διαχειριστής νοικοκυριού (35%), μαγείρεμα γευμάτων και διαλείμματα φαγητού (30%) και παράδοση κατ 'οίκον (29%).

Εξετάζοντας βαθύτερα τη νευροεπιστήμη των ταξιδιών με τρένο, οι καθηγητές του UCL Joseph Devlin και Daniel Richardson διαπίστωσαν ότι οι περισπασμοί και οι πρόσθετες εργασίες που δημιουργήθηκαν ως αποτέλεσμα της εργασίας από το σπίτι καθιστούσαν δύσκολο για τους ανθρώπους να επικεντρωθούν, εξασθένησαν την ικανότητά τους να μάθουν και μείωσαν την ευημερία τους.

Αντίθετα, το 46% των ερωτηθέντων συμφώνησαν ότι το περιβάλλον του γραφείου τους δίνει καλύτερη νοοτροπία για τη δουλειά, αυξάνοντας το 55% των ηλικιών 18-34 ετών. Οι ερωτηθέντες θεώρησαν ότι είναι πιθανό να είναι πιο παραγωγικοί όταν βρίσκονται στο χώρο εργασίας καθώς μπορούν να ρωτήσουν προσωπικά τους συναδέλφους και όχι να προγραμματίσουν μια κλήση (45%) και είναι σε θέση να απορρίψουν πιο εύκολα ιδέες από συναδέλφους (40%).

Καθώς περισσότεροι επιβάτες επιστρέφουν στο γραφείο αυτή την εβδομάδα, περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους (55%) πιστεύουν ότι το μεγαλύτερο όφελος από το ταξίδι με τρένο είναι το τοπίο έξω από το παράθυρο και ένα άλλο τέταρτο (24%) λέει ότι η κίνηση του τρένου φέρνει αίσθηση ηρεμίας. Οι νευροεπιστήμονες επιβεβαίωσαν ότι «η καθημερινή μετακίνηση με τρένο έχει πιθανά ψυχολογικά οφέλη τόσο για την ευημερία όσο και για τη λειτουργία του εγκεφάλου».

walesonline.co.uk

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ