2021-09-30 12:56:09
Φωτογραφία για Δρεζίνες από τη Λάρισα ξανά στην κοιλάδα των Τεμπών! Εικόνες.
Στα ιστορικά και πανέμορφα Τέμπη και συγκεκριμένα στην γοητευτική και καταπράσινη κοιλάδα βρέθηκαν δρεζίνες που φορτώθηκαν από τη Λάρισα και μεταφέρθηκαν ως εκεί.

Όχι, δεν ξεκίνησε να επαναλειτουργεί η παλιά σιδηροδρομική γραμμή Τεμπών – Ραψάνης που είναι και διακαής πόθος του Πολιτιστικού Κέντρου Σιδηροδρομικών Λάρισας αλλά όλα έγιναν για τις ανάγκες μιας τηλεοπτικής παραγωγής.

Το συνεργείο της ΕΡΤ3 για την εκπομπή «24 Ώρες Ελλάδας» έκανε τα γυρίσματα με τις δρεζίνες στην κοιλάδα των Τεμπών, σύμφωνα με όσα μας πληροφορεί το Πολιτιστικό Κέντρο Σιδηροδρομικών Λάρισας, το οποίο προσπαθεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ώστε στην παλαιά σιδηροδρομική γραμμή Τεμπών – Ραψάνης να κυκλοφορήσει ένα μουσειακό τουριστικό τρενάκι.

Με σχετική τους τοποθέτηση κάνουν γνωστό ότι η γραμμή περίπου 10 km, έχει καθαριστεί πλήρως από το Πολιτιστικό Κέντρο Σιδηροδρομικών Λάρισας, οι όποιες δολιοφθορές έχουν αποκατασταθεί και οι πρόσφατα ανακαινισμένες δρεζίνες μεταφέρθηκαν στον χώρο φιλοξενίας των Τεμπών.


Το Δ.Σ. μάλιστα τόνισε ότι αισθάνεται υπερήφανο για το έργο που παράγεται και θέλει να ευχαριστήσει δημόσια τους συναδέλφους σιδηροδρομικούς στα Τεχνικά Συνεργεία και του Μηχανοστασίου Λάρισας που αφιέρωσαν τις ελεύθερες ώρες τους για την ολοκληρωτική ανακατασκευή και αποκατάσταση των δρεζινών.

Το Πολιτιστικό Κέντρο Σιδηροδρομικών Λάρισας (απ όπου και προέρχονται οι σχετικές φωτογραφίες που δημοσιεύει το Larissanet.gr) δείχνει τον δρόμο για την εκμετάλλευση της μοναδικής κοιλάδας των Τεμπών Πηγή: Larissanet.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ