2021-10-04 00:04:47
Φωτογραφία για Η Άγκυρα «βλέπει» επιθετική στάση της Ελλάδας και απειλεί με «αντίστοιχες απαντήσεις»
 

Οξύνουν περαιτέρω τους τόνους οι Τούρκοι στον απόηχο της ελληνογαλλικής συμφωνίας. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, Πινάρ Καρά, τόνισε σε δηλώσεις της ότι «απέναντι στην προβοκατόρικη, παράνομη και επιθετική στάση της Ελλάδας, κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες μέσω διπλωματικών διαύλων και στα πλαίσια της αμοιβαιότητας δίνονται οι αντίστοιχες απαντήσεις στο πεδίο».

Η ίδια συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος: «Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας στις θάλασσες μας και δεν υποχωρούμε. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν δοθεί οι εντολές κυρίως στο Ναυτικό αλλά και στην Αεροπορία και στον Στράτο Ξηράς. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση υποχώρησης μας από τα δικαιώματα μας και δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα».

«Παρά τις εκκλήσεις μας για όρους καλής γειτονίας, η γειτονική μας Ελλάδα παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες και συνεχίζει τις ενέργειες της, οι οποίες παραβιάζουν το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου», λέει και συνεχίζει: «Από τις αρχές του 2021, με εναέρια και πλωτά μέσα έχει κάνει 1.989 παραβιάσεις του αποστρατιωτικοποιημένου καθεστώτος
. Η Ελλάδα τον Σεπτέμβριο είχε κηρύξει Navtex για πλοίο επιστημονικών ερευνών Ναutical Geo, η περιοχή όμως αυτή επειδή βρίσκεται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας θα έπρεπε να γίνει συντονισμός με την Τουρκία σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Υπήρξε παρέμβαση στην παράνομη αυτή ενέργεια της Ελλάδας και εκδόθηκε η δική μας αντι-Navtex».

«H Ελλάδα στις 29 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια της άσκησης του Παρμενίωνα συνέχισε τις προβοκάτσιες της, καθώς πραγματοποίησε αποβατική άσκηση στη Χίο, που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένη και υπήρξε συμμετοχή υψηλών αξιωματούχων. Παρουσιάζεται μια αύξηση στα εξοπλιστικά της Ελλάδας. Η δράση εξοπλιστικών προγραμμάτων που γίνεται μέχρι και με ανοιχτές πηγές θεωρείται πως αυτό είναι μια προσπάθεια εξισορρόπησης απέναντι στην Τουρκία», πρόσθεσε.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ