2021-10-08 08:59:12
Φωτογραφία για Εγκρίθηκε το πρώτο εμβόλιο κατά της ελονοσίας
Ένα πρώτο ιστορικό βήμα για την καταπολέμηση της ελονοσίας έγινε σήμερα με την κυκλοφορία ενός νέου καινοτόμου εμβολίου.

Η σημερινή είναι μία ιστορική ημέρα στη μάχη της ανθρωπότητας ενάντια στην ασθένεια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έδωσε άδεια στο πρώτο στα χρονικά εμβόλιο ενάντια στην ελονοσία.

«Σήμερα το εμβόλιο RTSS ενάντια στην ελονοσία, περισσότερο από 30 χρόνια έρευνας, αλλάζει την πορεία της παγκόσμιας ιστορίας στην δημόσια υγεία» τόνισε ο γενικός διευθυντής του Τέντρος Γκεμπρεγεσούς.

Το εμβόλιο με την ονομασία Μόσκιριξ δημιουργήθηκε από την εταιρεία GlaxoSmithKline και δοκιμάστηκε κλινικά σε περισσότερα από 800.000 παιδιά σε τρεις από τις πιο φτωχές και ευάλωτες στην ελονοσία χώρες της Αφρικής, το Μαλάουι, την Κένυα και την Γκάνα. Τα αποτελέσματα σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά.

«(Το εμβόλιο) μειώνει σε μεγάλο βαθμό τα σοβαρά συμπτώματα της ελονοσίας και εκτιμούμε πως είναι εξαιρετικά οικονομικό» πρόσθεσε ο γενικός διευθυντής του Π.Ο.Υ.


Κάθε χρόνο περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι πεθαίνουν στην Αφρική από ελονοσία. Το μεγαλύτερο ποσοστό από τους θανάτους αφορά παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το νέο σκεύασμα δημιουργεί ανοσία που ξεπερνά το 50% στις μικρές ηλικίες και η χρήση του θα σώσει 23.000 ζωές το χρόνο.

Σύμφωνα με την εταιρεία το νέο καινοτόμο εμβόλιο χορηγείται σε τρεις δόσεις σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 μηνών. Μία τέταρτη ενισχυτική δόση χορηγείται σε παιδιά 18 μηνών προκειμένου να επιτευχθεί ανοσία που δεν ξεπερνά ακόμη το 50% αλλά αποτελεί μία εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη στην καταπολέμηση μίας από τις πιο θανατηφόρες παρασιτικές ασθένειες στον κόσμο.
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ