2021-11-01 16:47:16
Φωτογραφία για Γερμανία: Πρόγραμμα διάσωσης των Γερμανικών σιδηροδρόμων πολλών  δισεκατομμυρίων ευρώ.
Τρένο της γενιάς "ICE 4".

Ο σιδηρόδρομος της Γερμανίας σημείωσε ζημιές άνω των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Τώρα πρόκειται να λάβει ένα πρόγραμμα διάσωσης, με τα περισσότερα από τα κεφάλαια έκτακτης ανάγκης να αναμένεται να διατεθούν στη θυγατρική της σιδηροδρομικής υποδομής DB-Netz.

Ο σιδηροδρομικός φορέας της Γερμανίας, Deutsche Bahn, πρόκειται να λάβει περίπου 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ (2,4 δισεκατομμύρια δολάρια), αυτό επιβεβαίωσε η κυβέρνηση τη Δευτέρα. Τα περισσότερα χρήματα πηγαίνουν στη θυγατρική DB-Netz, η οποία διαχειρίζεται τις σιδηροδρομικές υποδομές.

Τα κεφάλαια έκτακτης ανάγκης έρχονται μετά από ένα καταστροφικό 18μηνο για την Deutsche Bahn, με την πανδημία του κορωνοϊού που είχε ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση του αριθμού των επιβατών. Οι ζημίες της DB έφθασαν τα 2,9 δισ. ευρώ το 2020 και τα 1,4 δισ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Η εταιρεία είχε ήδη ανακοινώσει μια σημαντική αύξηση των ναύλων από τον Δεκέμβριο του 2021 σε μια προσπάθεια να γεφυρώσει το χάσμα.


Ο Ενάκ Φέρλεμαν, κοινοβουλευτικός υφυπουργός μεταφορών, επιβεβαίωσε ότι είχε επιτευχθεί μια αρχική συμφωνία τον Ιούλιο. Απαντώντας σε αίτημα για πληροφορίες από τους νεοφιλελεύθερους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), ο Φέρλεμαν είπε ότι η DB-Netz είχε ήδη λάβει 537 εκατομμύρια ευρώ μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον Ferlemann, η ΕΕ έχει εγκρίνει συνολικά 3,77 δισ. ευρώ εάν χρειαστεί.

Η βοήθεια δεν έρχεται αρκετά γρήγορα λένε  τα συνδικάτα

Η Deutsche Bahn έχει σχεδόν απόλυτο μονοπώλιο στους σιδηροδρόμους της Γερμανίας, ιδιαίτερα για τα ταξίδια επιβατών μεγάλων αποστάσεων. Οι ανταγωνιστές Flixtrain και η αυστριακή εθνική σιδηροδρομική υπηρεσία ÖBB εκτελούν μόνο ένα μικρό κλάσμα ταξιδιών στη χώρα.

Η διάσωση αναμένεται επίσης να βοηθήσει τους ανταγωνιστές της Deutsche Bahn στους κλάδους φορτίου και logistics, καθώς οι επιχειρήσεις τους βασίζονται επίσης στην ποιότητα της σιδηροδρομικής υποδομής.

Για τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, η βοήθεια δεν φτάνει αρκετά γρήγορα. 

Οι απεργίες των συνδικάτων τον Αύγουστο κόστισε στους DB περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα και άφησε εκατομμύρια επιβάτες αποκλεισμένους.

dw.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ