2021-11-02 10:39:50
Φωτογραφία για Η σύγχρονη εκδοχή του παραδοσιακού ρουστίκ-χριάτικου στυλ
Η "αυστηρά" παραδοσιακή διακόσμηση, τα σκουρόχρωμα έπιπλα και γενικά το κλασσικό "χωριάτικο" στυλ δεν είναι μονόδρομος στις περιπτώσεις διαμόρφωσης - ανακαίνισης σπιτιών που τα αρχιτεκτονικά τους χαρακτηριστικά ...κατευθύνουν προς το συγκεκριμένο ύφος. 

Το σύγχρονης αισθητικής ρουστίκ στυλ είναι εξίσου απόλυτα ταιριαστό και χωρίς να στερεί από το εσωτερικό του χώρου την αίσθηση του ...χθες και του παλιού, ταυτόχρονα δημιουργεί ένα περιβάλλον περισσότερο φωτεινό και ευχάριστο. 

Το συγκεκριμένο παλιό εξοχικό, σχεδόν ερειπωμένο κατά την αρχή της ανακαίνισής του, έχει διαμορφωθεί και διακοσμηθεί εσωτερικά σε σύγχρονο ρουστίκ στυλ με πολλές vintage αλλά και πιο σύγχρονης αισθητικής λεπτομέρειες, έτσι που το παραδοσιακό ύφος να μην "πνίγει" τον χώρο ενώ ταυτόχρονα η όλη διαμόρφωση είναι απόλυτα ταιριαστή και σε αρμονία με τα αρχιτεκτονικά του χαρακτηριστικά. 

Το ξύλο σαν κυρίαρχο υλικό, τα λευκά ρουστίκ και vintage επιπλα, τα αντικείμενα από ψάθα - σκοινί, οι ξύλινες επενδύσεις οροφής και τα δοκάρια αλλά και αρκετά πιο μοντέρνας αισθητικής στοιχεία όπως οι καναπέδες και τα φωτιστικά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της εσωτερικής διαμόρφωσης. 


Ο χώρος της κουζίνας είναι αυτός που περισσότερο απ΄όλα τα υπόλοιπα σημεία διατηρεί το παραδοσιακό χωριάτικο ύφος με τις εξαιρετικές χτιστές προθήκες, την παραδοσιακή χτιστή καμινάδα - απορροφητήρα και τα vintage έπιπλα αποθήκευσης που έχουν αντικαταστήσει τα κλασσικά ντουλάπια. 

Πρόκειται ασφαλώς για ένα ιδιαίτερο, πολύ μεγάλο και αναπτυσσόμενο σε δύο επίπεδα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής εξοχικό, όμως τόσο ο τρόπος επίπλωσης -διακόσμησης όσο αι οι χρωματικές επιλογές, στοιχεία που καθορίζουν την γενική του αισθητική, θαυμάσια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε παλιά, παραδοσιακά ή και νεόδμητα εξοχικά σπίτια ανεξάρτητα από το μέγεθός τους. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ