2021-11-06 17:55:13
Φωτογραφία για Επίθεση με μαχαίρι σε τρένο στη Βαυαρία.



Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα ο οποίος επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον συνεπιβατών του στην ταχεία αμαξοστοιχία (Intercity Express) που κάνει τη γραμμή Ρέγκενσμπουργκ - Νυρεμβέργη. Ο δράστης της επίθεσης έχει τραυματίσει τρία άτομα.

Ο δράστης εκτιμάται ότι πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα. Παρ' όλα αυτά οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με το κίνητρό του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, πρόκειται για 27χρονο αραβικής καταγωγής, ενώ λέγεται ότι κάλεσε ο ίδιος σε βοήθεια μετά τις επιθέσεις.

Η Αστυνομία, παρά τις αναφορές για τρεις τραυματίες, δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τον ακριβή αριθμό των θυμάτων της επίθεσης.

Περίπου 20 επιβάτες απομακρύνθηκαν από το τρένο και περιμένουν ασφαλείς σε κοντινό εστιατόριο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ, τα πραγματικά κίνητρα του δράστη παραμένουν «ασαφή» και «είναι σε εξέλιξη η έρευνα για να διασαφηνιστούν»


Ωστόσο διαβεβαίωσε ότι ο όποιος κίνδυνος έχει περάσει.

Η επίθεση έγινε την ώρα που το τρένο βρισκόταν στην περιοχή Νόιμαρκτ της Βαυαρίας. Σύμφωνα με την Deutsche Welle, από τις 9 το πρωί έχουν σταματήσει όλα τα δρομολόγια της γραμμής ενώ το τρένο βρίσκεται πλέον στο Ζούμπερσντορφ, στο Άνω Παλατινάτο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας.

efsyn.gr

sidirodromikanea.blogspot.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ