2021-11-16 18:46:28
Φωτογραφία για Εστίαση: Τους κόβουν πρόστιμα αλλά λειτουργούν κανονικότατα. Τα παράδοξα των ελέγχων για τα μέτρα κατά του κορονοϊού



Προβληματισμό έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για το τι συμβαίνει σε μαγαζιά που, αν και έχουν πιαστεί να αδιαφορούν για τα μέτρα κατά του κορονοϊού, συνεχίζουν κανονικότατα να λειτουργούν, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με την εκπομπή LiveNews, είναι πασίγνωστο κλαμπ στο κέντρο της Αθήνας. Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου αλλά και την επόμενη ημέρα, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου ήταν ανοιχτό και έτοιμο να υποδεχθεί κόσμο, παρά το γεγονός ότι στις 6 του μήνα είχε επιβληθεί λουκέτο 60 ημερών!

«Σύλληψη σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με επιβολή 60ήμερης αφαίρεσης άδειας λειτουργία, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 2 παραβάσεις σε ισάριθμους πελάτες», ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο δικηγόρος των ιδιοκτητών εξήγησε ότι προσέφυγαν κατά της ποινής και μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, λειτουργούν με τις «ευλογίες» του κρατικού μηχανισμού.


«Προσφύγαμε όπως ο νόμος μας ορίζει στα αρμόδια όργανα κατά αυτής της απόφασης και μέχρι την εκδίκαση έχουν δικαίωμα λειτουργίας του μαγαζιού», δήλωσε ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης – δικηγόρος ιδιοκτητών καταστήματος.

«Διεπιστώθη παράβαση για λογαριασμό των εντολέων μου, ωστόσο ο ισχυρισμός είναι ότι ο κόσμος ο οποίος έγινε η μέτρησή του αφορούσε έτερο μαγαζί καθώς έχουν κοινή αυλή», πρόσθεσε ο κ. Παπαϊωαννίδης.

Και κάπως έτσι, μαγαζιά μπορούν να συνεχίζουν να λειτουργούν νόμιμα ακόμα και μετά από 2 και 3 παραβάσεις.

Μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού το θέμα διερευνάται από την γενική γραμματεία εμπορίου και όπως ανέφερε στο Live news ο κύριος Σωτήρης Αναγνωστόπουλος. μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες για τα καταστήματα τα οποία λειτουργούν παρά την διαπίστωση παραβάσεων.

πηγή: newsit

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ