2021-11-17 10:57:42
Φωτογραφία για Συνολική πρόταση Χριστουγεννιάτικου Στολισμού με φυσικά στοιχεία
Στολίστε το σπίτι με 

φυσικά στοιχεία - υλικά 

Ιδέες και προτάσεις για χριστουγεννιάτικο στολισμό με αποκλειστικά ή με όσο το δυνατόν περισσότερα φυσικά στοιχεία και το πράσινο σαν κυρίαρχη απόχρωση. 



Δέντρο, χριστουγεννιάτικα στεφάνια, επιτραπέζιες συνθέσεις. Με φυσικό πράσινο ή και στοιχεία όπως κουκουνάρια, φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα κλπ. μαζί με κλασσικές γυάλινες μπάλες και φυσικά χριστουγεννιάτικα φωτάκια, δημιουργείστε τόσο στο εσωτερικό όσο και τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού μια όμορφη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα χωρίς ίχνος ...πλαστικού και χωρίς ...υπερβολές. :)

Είναι ο πιο όμορφος και ταυτόχρονα ο πιο οικονομικός στολισμός αφού τα βασικά του υλικά θα τα βρείτε εντελώς δωρεάν ακόμη και σε έναν χώρο πρασίνου στο κέντρο της πόλης. 

Τα κλαδιά από κάθε είδος κωνοφόρου πχ έλατο, κυπαρρίσι, τούγια κλπ μπορούν θαυμάσια να αντικαταστήσουν σε κάθε πρόταση τα αντίστοιχα από έλατο, ενώ πολύ όμορφα αποξηραμένα στοιχεία μπορούν να δημιουργηθούν ακόμη και από ...νεράτζια.





1. Δέντρο

Προτιμήστε αν είναι δυνατόν ένα φυσικό έλατο, ακόμη και μικρού μεγέθους, ή αντί για ένα πλαστικό δέντρο επιλέξτε φυσικά ή αποξηραμένα κλαδιά που μπορούν να μετατραπούν σε ιδιαίτερα εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Δείτε εδώ πολλές παρόμοιες ιδέες. 

Το πιο οικολογικό και όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι ασφαλώς ένα φυσικό έλατο σε γλάστρα. 

Για αρκετά χρόνια μπορεί να διατηρηθεί σε μεγάλη γλάστρα στον κήπο ή στο μπαλκόνι και να μεταφέρεται στο εσωτερικού του σπιτιού μόνο την περίοδο των γιορτών, κάθε χρόνο και λίγο ψηλότερο :) 

Τα δέντρα από κάθε είδους ξύλο πχ θαλασσόξυλα, λεπτούς κορμούς κλπ. όπως και τα στολισμένα στον τοίχο, ιδανικά για μικρούς χώρους, είναι επίσης μια απόλυτα φυσική επιλογή με πολύ πιο ανώτερη αισθητική σε σχέση με τα τεχνητά. 

2. Χειροποίητα στολίδια

Ακόμη και εάν επιλέξετε ένα τεχνητό πλαστικό δέντρο μπορείτε να δημιουργήσετε έναν φυσικό στολισμό με κλασσικές γυάλινες μπάλες, χειροποίητα στολίδια από φυσικά υλικά όπως ξυλαράκια, καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, κανέλες κλπ. συνδυασμένα επίσης με κρεμαστά στολίδια από μπισκότα, έτοιμο πηλό ή ζύμη

Είναι ο πιο απλός τρόπος ένα όχι φυσικό δέντρο να αποκτήσει ...φυσική όψη, πολύ πιο καλαίσθητη σε σχέση με τον στολισμό του με επίσης πλαστικά στολίδια. 

2. Στεφάνια

Τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια από φυσικά στοιχεία είναι ο πιο απλός τρόπος για να δημιουργήσετε σε 1-2 σημεία μια χριστουγεννιάτικη σύνθεση μεγάλου μεγέθους που μαζί με το δέντρο είναι αρκετά για να μεταφέρουν έντονη γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι. 

Εκτός από φυσικό πράσινο μπορούν να δημιουργηθούν και από ξύλινο σκελετό κάθε μορφής, ενώ για να δώσετε φυσική όψη σε ένα στεφάνι από συνθετική γιρλάντα απομίμησης έλατου απλά ...καλύψτε την με φυσικά υλικά όπως αποξηραμένα φρούτα, κουκουνάρια κλπ. 

Τα στεφάνια δημιουργημένα μόνο από φυσικό πράσινο είναι ασφαλώς τα πιο εντυπωσιακά και ειδικά τα κλαδιά των κωνοφόρων (έλατο, τούγια κλπ) διατηρούν την όψη τους για αρκετές εβδομάδες και είναι κατάλληλα και για τον στολισμό εξωτερικών χώρων, κρεμασμένα στην κεντρική πόρτα του σπιτιού ή στον τοίχο του μπαλκονιού ή της αυλής. 

Η προσθήκη μιας σειρά led μπαταρίας θα δώσει σε κάθε τύπο χριστουγεννιάτικου στεφανιού ακόμη πιο όμορφη όψη. 

Πολύ όμορφα και εύκολα στην κατασκευή τους είναι και τα φυσικά "μπουκέτα" δημιουργημένα από κάθε είδους πρασινάδα ή κλαδάκια κωνοφόρων, σε μικρό ή μεγαλύτερο μέγεθος, που μπορούν επίσης να κρεμαστούν στην πόρτα αντί για στεφάνι. 

3. Κήπος - Μπαλκόνι 

Για ένα απλό, φυσικό και όμορφο στολισμό σε εξωτερικούς χώρους χρησιμοποιείστε φωτάκια led με τα οποία, εκτός των άλλων μπορείτε να φωτίσετε και κάποια είδη υπάρχοντα φυτά - δεντράκια ή συνθέσεις από κλαδιά, στεφάνια κλπ. 

Δείτε και εδώ  πολλές ιδέες για χριστουγεννιάτικες φυσικές συνθέσεις για κήπο - μπαλκόνι. 

4. Επιτραπέζιες συνθέσεις

Φρούτα, καρποί, μπαχαρικά, φυσικά πράσινα κλαδάκια σε συνδυασμό με κεράκια και απλά γυάλινα αντικείμενα - σκεύη καθημερινής χρήσης είναι αρκετά για να δημιουργήσετε πολύ όμορφες γιορτινές συνθέσεις για να στολίσετε σημεία όπως το τραπεζάκι του σαλονιού, την τραπεζαρία, έναν μπουφέ, την κουζίνα σας  κλπ. 

Ανάλογα με το μέγεθός τους μπορούν να δημιουργηθούν σε μικρά ή μεγαλύτερα ποτήρια, βάζα, κανάτες, γυάλινα μπουκάλια κλπ όπως και σε δίσκους ή πιατέλες. 

Οι κλασσικές χριστουγεννιάτικες μπάλες και τα κουκουνάρια είναι επίσης δύο στοιχεία πολύ ταιριαστά για χρήση σε συνθέσεις αυτής της μορφής. 

Και ένα ..τρυκ για συνθέσεις που περιλαμβάνουν γυάλινα βάζα με νερό. Τοποθετείστε στο πίσω μέρος τους μια σειρά φωτάκια led. Η λάμψη που αποκτά το φωτισμένο βάζο τις κάνει ιδιαίτερα εντυπωσιακές. 

5. Γιορτινό τραπέζι

Όλες οι επιτραπέζιες συνθέσεις με φυσικά υλικά είναι ιδανικές και για τον στολισμό του  γιορτινού τραπεζιού, το οποίο όμως μπορείτε να στολίσετε ακόμη και μόνο με ένα βαζάκι λουλούδια, μερικές μπάλες  και κλαδάκια ...δεντρολίβανου, που μοιάζει πολύ με το φύλωμμα του έλατου. 

Όλοι οι στολισμοί - συνθέσεις που περιλαμβάνουν μόνο πράσινα στοιχεία, αν το προτιμάτε, μπορούν πολύ εύκολα με την προσθήκη ελάχιστου κόκκινου που μπορεί να είναι ακόμη και μια κορδελίτσα να αποκτήσουν ακόμη πιο έντονα γιορτινή όψη. 

ΕΔΩ θα βρείτε το ευρετήριο με όλες τις Χριστουγεννιάτικες ιδέες 

(διακοσμήσεις και κατασκευές) του SoulouposeTo

 που οι πιο πολλές θα σας κοστίζουν ελάχιστα ακόμη και σε ...χρόνο :)
soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ