2021-11-17 12:10:57
Φωτογραφία για Ταξίδι με το Trans-Siberian Express
Το Trans-Siberian Express, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διάσημα δρομολόγια τρένων στον κόσμο, διασχίζει τη Ρωσία. Το ταξίδι συνδέει τη Μόσχα και τη δυτική Ρωσία με το ανατολικό Βλαδιβοστόκ. 

Περνάει μέσα από την έρημο της Σιβηρίας, με εντυπωσιακή θέα στον ποταμό Γενισέι, τη λίμνη Βαϊκάλη και τα απέραντα βουνά και τα λιβάδια της Σιβηρίας. Το τρένο αναχωρεί κάθε δεύτερη μέρα και το ταξίδι διαρκεί έξι ημέρες. Ασπρόμαυροι στύλοι στο πλάι της γραμμής, τοποθετούνται κάθε χιλιόμετρο, που δείχνουν πόσο μακριά είναι το τρένο από τη Μόσχα.

Πολλοί επιλέγουν να διαλύσουν το ταξίδι διανυκτερεύοντας σε ορισμένα μέρη. Ο Βλαντιμίρ μπορεί να είναι ο πρώτος από αυτούς. Μόλις 2 ώρες και 30 μέτρα από το ταξίδι, αυτή η πόλη περιέχει τέσσερις καθεδρικούς ναούς παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το Νίζνι Νόβγκοροντ είναι επίσης στο ταξίδι, γνωστό ως η τρίτη πρωτεύουσα της Ρωσίας που βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Βόλγα και Όκα
. Στη γραμμή βρίσκεται το Γεκατερίνμπουργκ, μια μεγαλύτερη πόλη σε πληθυσμό από το Νίζνι Νόβγκοροντ, με πολλά μουσεία και πρόσβαση στα Ουράλια Όρη. Πιο κάτω βρίσκεται το Νοβοσιμπίρσκ, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στη Ρωσία. Αργότερα, το τρένο σταματά στο Krasnoyarsk, ιδανικό για κρουαζιέρες κατά μήκος του ποταμού Yenisei, και στο Irkutsk, ένα δημοφιλές σημείο εκκίνησης για να εξερευνήσετε τη λίμνη Baikal. Επιπλέον, το Ulan Ude αξίζει την επίσκεψή του, μια πρώην μογγολική αποικία που διατηρεί την επιρροή της σήμερα.

Εναλλακτικά, πολλοί επιβάτες παίρνουν το τρένο από τη Μόσχα για το Πεκίνο ή το αντίστροφο. Για να γίνει αυτό, το Trans-Siberian Express έχει δύο ακόμη κλάδους. Η πρώτη από αυτές, γνωστή ως Διαμογγολική διαδρομή, ταξιδεύει από τη Μόσχα στο Πεκίνο, μέσω του Ουλάν Μπατόρ (πρωτεύουσας της Μογγολίας). Η δεύτερη, η Trans-Manchurian διαδρομή, είναι επίσης από τη Μόσχα στο Πεκίνο, αλλά αυτή τη φορά μέσω της βόρειας κινεζικής πόλης Harbin, η οποία επηρεάζεται από τη Ρωσία. Και οι δύο διαδρομές περνούν από το Σινικό Τείχος της Κίνας. Τα τρένα κυκλοφορούν εβδομαδιαία και διαρκούν 6 έως 7 ημέρες. Από το Βλαδιβοστόκ, τα πλοία εκτελούν δρομολόγια προς την Ιαπωνία μέσω Νότιας Κορέας. Οι επιβάτες που φτάνουν στο Πεκίνο μπορούν επίσης να πάρουν το τρένο για την Τιαντζίν για πλοία προς τη Νότια Κορέα ή τη Σαγκάη για τα πλοία προς την Ιαπωνία. Μπορούν επίσης να πάρουν περαιτέρω τρένα που συνδέουν τόσο νότια όσο η Σιγκαπούρη.

.thetrainline.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το ταμείο στο Prime time... (16/11/2021)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το ταμείο στο Prime time... (16/11/2021)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ