2021-11-19 14:44:39
Φωτογραφία για Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων
Επίκεντρο της χριστουγεννιάτικης εορταστικής περιόδου θα είναι φέτος και το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, στο οποίο θα λειτουργήσει χριστουγεννιάτικο χωριό.

Τη σχετική απόφαση έλαβε η Οικονομική Επιτροπή Καλαμάτας στην προχθεσινή της συνεδρίαση, εγκρίνοντας την απευθείας ανάθεση στη «Φάρις» του εορταστικού στολισμού και των εκδηλώσεων.

Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης τόνισαν ότι είναι θετική απόφαση η ανάδειξη του Πάρκου Σιδηροδρόμων ως χώρου χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, σημειώνοντας μάλιστα ότι έπρεπε αυτό να έχει γίνει από χρόνια. Ωστόσο, η αντιπολίτευση διαφώνησε, λόγω της πανδημίας και της επιδείνωσής της, με τη συναυλία γνωστού συγκροτήματος που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία, η οποία θα προσελκύσει πολύ κόσμο, ιδιαίτερα νέους που στο μεγαλύτερο ποσοστό τους δεν έχουν εμβολιαστεί, όπως σημείωσε ο Βασίλης Κοσμόπουλος.

Επίσης η αντιπολίτευση διατύπωσε σοβαρές ενστάσεις ως προς την ασάφεια για το πώς θα κατανεμηθεί η διαφήμιση και το κονδύλι για την προβολή των εκδηλώσεων, αλλά και για το αν η ασάφεια αυτή είναι σκόπιμη.


Επιπλέον, για μια ακόμη φορά η αντιπολίτευση τόνισε ότι πρέπει ο Δήμος να στολίσει επαρκώς και τις γειτονιές της πόλης, όπως και τα χωριά.

Ο Δήμος θα διαθέσει στη «Φάρις» 109.000 ευρώ για το στολισμό και τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενώ το κονδύλι για προβολή, διαφήμιση και τηλεοπτική κάλυψη των εκδηλώσεων ανέρχεται στα 7.000 ευρώ.

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, όπως και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, σχολίασε ότι η εισήγηση για την προβολή, διαφήμιση και τηλεοπτική κάλυψη δόθηκε στις μειοψηφίες πολύ αργά, για να τονίσει ότι σε ανάλογα θέματα η Δημοτική Αρχή κάνει τις εισηγήσεις της σε χρόνο που δεν προλαβαίνουν να τις μελετήσουν οι παρατάξεις, οδηγώντας με το σχόλιό του στο ενδεχόμενο συμπέρασμα ότι η Δημοτική Αρχή το κάνει σκόπιμα.

Έπειτα από αυτά ο Βασίλης Κοσμόπουλος, όπως και ο Βασίλης Τζαμουράνης και η Μαρία Οικονομάκου, ζήτησαν αναβολή του θέματος, για να ξανάρθει η εισήγηση με συγκεκριμένα στοιχεία.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Σαράντος Μαρινάκης, απάντησε ότι οι παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης έχουν βάση και ότι ούτε ο ίδιος είχε προσέξει ότι η εισήγηση δεν είναι όσο συγκεκριμένη θα έπρεπε. Ωστόσο, τόνισε, δεν υπάρχει χρόνος να αναβληθεί το θέμα, το οποίο υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία, αλλά δεσμεύτηκε να δώσει σύντομα στους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσαν.

tharrosnews.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ