2021-11-24 09:24:38
Φωτογραφία για Μονοκλωνικά αντισώματα: Από Παρασκευή η χορήγηση στην Ελλάδα. Ποιοι θα λαμβάνουν το φάρμακο
Ακόμη ένα «όπλο» κατά του κορονοϊού αναμένεται στα χέρια των επιστημόνων, καθώς από την προσεχή Παρασκευή ξεκινά η χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων και στη χώρα μας.

Μάλιστα, σε πρώτη φάση, το πιθανότερο είναι η χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων να γίνεται σε 10 νοσοκομεία της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το ΟΡΕΝ, ανάμεσα στα νοσοκομεία είναι το ΑΧΕΠΑ και το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και για το λόγο αυτό ετοιμάζεται πλατφόρμα στην ΗΔΙΚΑ, μέσω της οποίας οι θεράποντες γιατροί θα υποβάλλουν τις αιτήσεις, ενώ τον τελικό λόγο θα έχει ειδική επιτροπή.

Ποιοι θα λαμβάνουν τα μονοκλωνικά αντισώματα

Δικαιούχοι της θεραπείας είναι άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως μεταμοσχευμένοι, με νεφρική ανεπάρκεια και καρκινοπαθείς, όπως μετέδωσε το OPEN.

2.000 δόσεις έχει παραλάβει η Ελλάδα

Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο εβδομάδες περίπου, η χώρα μας παρέλαβε τις πρώτες παρτίδες δόσεων του φαρμάκου των εταιρειών Regeneron-Roche κατά του Covid-19, βασισμένο σε μονοκλωνικά αντισώματα.

Συγκεκριμένα, παρελήφθησαν 2.000 δόσεις του εν λόγω φαρμάκου, από το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ελλάδας στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (σύμβαση SANTE-C3-2020-091) για την προμήθεια της νέας θεραπείας themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ