2021-11-24 16:20:05
Φωτογραφία για Η καταγγελία του Σωτήρη Χατζάκη για την παράσταση «Συνοικία το όνειρο»: «Μια ιστορία ακραία βάναυση – Σταμάτησε το έργο και απέλυσε τους ηθοποιούς»

 



Ο Σπύρος Μπιμπίλας σχολιάζει στην εκπομπή «Super Κατερίνα» τη διακοπή της παράστασης «Συνοικία το Όνειρο», που είχε σταματήσει λόγω κρουσμάτων.

Τι έγινε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο;

«Το θέατρο είχε κλείσει λόγω κορονοϊού και είπαν στους ηθοποιούς πως αν επιστρέψετε θα σας απολύσουμε. Αυτό το πράγμα ξεπερνά τα όρια της λογικής. Συγκεκριμένα, ήταν μια παράσταση που ήταν να ανέβει προ κορονοϊού είχαν γίνει πρόβες απλήρωτες από τους ηθοποιούς. Οι ηθοποιοί δεν μπορεί να εργάζονται δωρεάν και να τους λένε ότι θα απολυθούν επειδή νόσησαν», είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Τι είπε για όλα αυτά ο Σωτήρης Χατζάκης, ο σκηνοθέτης της παράστασης;

«Είναι μια ιστορία ακραία βίαιη και βάναυσα κακοποιητική. Δύο χρόνια το προετοιμάζαμε και 10 χρόνια το προετοίμαζα εγώ. Περάσαμε την πρώτη καραντίνα, περάσαμε το δεύτερο κύμα, σταματήσαμε, ξαναρχίσαμε πρόβες και τελικά το ανεβάσαμε

. Δεν πρόλαβε να παίξει ούτε 10 παραστάσεις και το θέατρο σταμάτησε γιατί ένας αρρώστησε και αυτός κόλλησε με κορονοϊό άλλους δύο. Κατά τη διάρκεια που το θέατρο ήταν αναγκαστικά κλειστό, αυτός ο κύριος έκανε κάτι το αδιανόητο και απέλυσε ηθοποιούς χωρίς κουβέντα. Έκλεισε το θέατρο πριν το έργο συμπληρώσει 2 εβδομάδες παραστάσεων. Μιλήσαμε με την άλλη πλευρά, μάλιστα πήγαμε με επιτροπή ηθοποιών. Προσπαθήσαμε να τον μεταπείσουμε αλλά ήταν σαν να μιλάγαμε με τοίχο. Κυρίως έκαναν κάποιες προτάσεις εναλλακτικές. Αυτό δίνει έναν τόνο στον οποιονδήποτε εργοδότη αυτή τη στιγμή, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που του παρέχει ο νόμος να πετάει στον δρόμο ανθρώπους που κινδυνεύουν ή κινδύνευσαν από κορονοϊό και δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίναι. Θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι υπήρχε οικονομικό πρόβλημα αν το έργο παίζονταν 3 μήνες. Είδε ότι οι άνθρωποι ήταν άρρωστοι και έδιωξε άρρωστους ανθρώπους μέσα στον covid».

Τι είπαν από το περιβάλλον του θεατρικού επιχειρηματία;

«Είναι όλοι οι συντελεστές πληρωμένοι και αποζημιωμένοι. Μάλιστα, έχουν πληρωθεί και τα δώρα των Χριστουγέννων. Η παράσταση κατέβηκε λόγω έλλειψης θεατών, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο επιχειρηματίας δεν γίνεται να ζημιώνεται. Μάλιστα, τις ημέρες που ένας από τους ηθοποιούς είχε κορονοϊό, όλοι οι ηθοποιοί πληρώνονταν ενώ δεν γίνονται παραστάσεις».



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ