2021-11-26 14:55:20
Φωτογραφία για Μετάλλαξη της Μποτσουάνα: Και η Ελλάδα θα απαγορεύσει τις πτήσεις από νότια Αφρική
Η επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας συνεδριάζει εκτάκτως για τη μετάλλαξη της Μποτσουάνα και όλα δείχνουν ότι θα αποφασίσουν, όπως η Κομισιόν κι άλλες χώρες, να απαγορεύσουν τις αφίξεις από χώρες της ευρύτερης περιοχής της νότιας Αφρικής.

Η ειδικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα “ανάψουν” το πράσινο φως για να απαγορευτούν οι πτήσεις από την ευρύτερη περιοχή της νότιας Αφρικής, όπου έχει εντοπιστεί η επονομαζόμενη μετάλλαξη της Μποτσουάνα, η οποία εκτιμάται ότι είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και ανθεκτική στα εμβόλια.

Για τη μετάλλαξη της Μποτσουάνα συνεδρίασε νωρίτερα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος πάντως συνέστησε να μην υπάρξουν απαγορεύσεις από τις εν λόγω περιοχές της νότιας Αφρικής.

Μόνο που η σύσταση αυτή ήρθε ενώ η Βρετανία αλλά και πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη “κλείσει” τα σύνορά τους για τις πτήσεις από την περιοχή της νότιας Αφρικής.


Παράλληλα, η Κομισιόν, όπως είχε προαναγγείλει η πρόεδρός της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρότεινε οι ευρωπαϊκές χώρες να διακόψουν τις συνδέσεις με χώρες στην οποίες έχει εντοπισθεί η παραλλαγή B.1.1.529 (μετάλλαξη της Μποτσουάνα) του SARS-COV-2.

Η σύσταση της Κομισιόν δεν είναι δεσμευτική, αφού οι αποφάσεις για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο από τις 27 χώρες μέλη της ΕΕ, αλλά θα επιτρέψει τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ τους, διευκρινίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οριστικές αποφάσεις αναμένονται αργότερα, αν και ήδη οι χώρες μέλη παίρνουν τις αποφάσεις του και αυτό που μένει είναι το τυπικό του πράγματος.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη “μπλόκο” έχουν επιβάλει Βρετανία, Γερμανία, Τσεχία, Ολλανδία, ενώ απαγορεύσεις ετοιμάζει και η Κροατία. Επίσης, η Γαλλία αναστέλλει όλες τις πτήσεις από τη νότια περιοχή της Αφρικής για 48 ώρες. Σύμφωνα με το AFP, το Παρίσι αναστέλλει τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική, το Λεσότο, την Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια και το Εσουατίνι. themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ