2021-11-28 13:16:04
Φωτογραφία για Αιμορροϊδοπάθεια: 5 τροφές για να την προλάβετε
Η αιμορροϊδοπάθεια είναι η πάθηση κατά την οποία οι αιμορροΐδες, οι φλέβες που συνεισφέρουν στην εγκράτεια στην περιοχή του πρωκτού, διογκώνονται, χαλαρώνουν και ορισμένες φορές προπίπτουν.

Πολλοί άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται ότι πάσχουν από αιμορροϊδοπάθεια, παρά μόνο όταν εκδηλώσουν συμπτώματα όπως αιμορραγία, βλέννες ή πόνο στην περιοχή του πρωκτού.

Δείτε ποιες τροφές μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της αιμορροϊδοπάθειας:

Φρούτα και λαχανικά: Η φλούδα πολλών φρούτων και λαχανικών περιέχει αδιάλυτες φυτικές ίνες. Τροφές με έντονα χρώματα, όπως οι ντομάτες και τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, περιέχουν πολλά φλαβονοειδή, τα οποία συμβάλλουν στην πρόληψη της αιμορραγίας. Γενικά, τα φρούτα και τα λαχανικά παρέχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν.


Δημητριακά ολικής αλέσεως: Οι σπόροι ολικής αλέσεως και τα προϊόντα που φτιάχνονται με βάση αυτούς, περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες από τις επεξεργασμένες τροφές με βάση τα δημητριακά. Το καστανό και το άγριο μαύρο ρύζι, το ποπ κορν και τα αρτοσκευάσματα ολικής αλέσεως μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη των αιμορροΐδων. Αντικαταστήστε το λευκό ψωμί, τα ζυμαρικά και τα προϊόντα ζύμης από τα αντίστοιχα που είναι φτιαγμένα με σιτηρά ολικής αλέσεως, φαγόπυρο ή σίκαλη για να αυξήσετε την ποσότητα αδιάλυτων ινών.

Όσπρια: Τα όσπρια, όπως οι φακές και τα φασόλια, είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, μικροθρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες. Η αύξηση της πρόσληψης ινών αυξάνει τις συσπάσεις του εντέρου και την κινητικότητα, προλαμβάνοντας τις επιπτώσεις της δυσκοιλιότητας στις αιμορροΐδες.

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε προβιοτικά, τα καλά βακτήρια που συμβάλλουν στην υγεία του πεπτικού και ενισχύουν το ανοσοποιητικό. «Φιλικά» για το έντερο βακτήρια, όπως ο λακτοβάκιλλος και το bifidus, μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και τη θεραπεία των αιμορροΐδων.

Υγρά: Η κατανάλωση πολλών υγρών βοηθά στην πρόληψη των αιμορροΐδων. Προσπαθήστε ωστόσο να αποφύγετε ή έστω να περιορίσετε καφεΐνη και αλκοόλ. Είναι καλό να πίνετε περίπου 8 ποτήρια νερό καθημερινά.
Πηγή
themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ