2021-12-02 09:32:58
Φωτογραφία για Που χάθηκαν;



Που χάθηκαν ο «Lover Βόλος» Δήμαρχος και της «Θεσσαλής Ευρωπαίας» ο Περιφερειάρχης;

Αγαπητά Σιδηροδρομικά Νέα,

ακούστε και φρίξτε: παρότι οι πρόγονοί μας κατέλειπαν σχεδόν πλήρη την υποδομή της σιδηροδρομικής σύνδεσης του σταθμού τρένων του Βόλου τόσο με τις προβλήτες «ένα» και «δύο» του παρακείμενου λιμένα, δια της συνέχειας προς τα ανατολικά της σιδηροδρομικής γραμμής από τον σταθμό, όσο και με την προβλήτα «τρία» μέσω σύνδεσης δια της Α΄ βιομηχανικής περιοχής, τα έργα της β΄ φάσης της ηλεκτροκίνησης Λάρισας – Βόλου δενθα περιλαμβάνουν τελικά τη σιδηροδρομική σύνδεση του Βόλου με τον λιμένα του! Αυτό προκύπτει από τη με αριθμό 8871/10.09.2021 απάντηση της ερώτησης από τον Βουλευτή κ. Κυριάκο Βελόπουλο με θέμα: «Απαρχαιωμένο δίκτυο και έλλειψη προσωπικού στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο» (https://sidirodromikanea.blogspot.com/2021/12/blog-post_44.html)

Απάντηση της ερώτησης με αριθμό 8871/10.09.2021 από τον Βουλευτή κ. Κυριάκο Βελόπουλο γνωρίζουμε τα ακόλουθα: (…) Επιπλέον ο ΟΣΕ με χρηματοδότη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και πόρους ΟΣΕ βρίσκεται σε διαγωνιστική διαδικασία η ανάθεση σύμβασης μελέτης με τίτλο: «Σύνδεση ΒΙ.ΠΕ. Π.Ε. Μαγνησίας, λιμένος Βόλου και αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου με το υφιστάμενο δίκτυο του ΟΣΕ» με αντικείμενο τις συνδέσεις κρίσιμων υποδομών της Π.Ε. Μαγνησίας (ΒΙ.ΠΕ., λιμάνι, αεροδρόμιο) με το υφιστάμενο σιδηροδρομικό δίκτυο με σκοπό την αύξηση του μεταφορικού έργου, η οποία περιλαμβάνει τρία διακριτά έργα και συγκεκριμένα: (…) Τη σιδηροδρομική σύνδεση των τριών (3) προβλητών του λιμένα του Βόλου συνολικού μήκους 2,2 χλμ περίπου απ' ευθείας από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου.

Γίνεται, λοιπόν, απολύτως ξεκάθαρο και σαφές ότι τα έργα της β΄ φάσης της ηλεκτροκίνησης Λάρισας – Βόλου δενθα περιλαμβάνουν τελικά τη σιδηροδρομική σύνδεση του Βόλου με τον λιμένα του. Πόσο «ευρωπαϊκή» μπορεί να είναι μια διοικητική περιφέρεια όταν ο μεγαλύτερος λιμένας της δεν συνδέεται σιδηροδρομικά με το δίκτυο, αν και υφίσταται από δεκαετιών η σχετική υποδομή και πόσο, στα αλήθεια, μπορεί να «αγαπά» ένας δήμαρχος την πόλη του όταν γυρνάει αδιάφορα την πλάτη του σε ένα τόσο φλέγον ζήτημα;

Με εκτίμηση, Σ. Βενέτης



sidirodromikanea.blogspot.com


sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ