2021-12-02 09:08:55
Φωτογραφία για Αρχιτεκτονική με ...μπισκότα - Ένα διαφορετικό, απόλυτα ρεαλιστικό μπισκοτόπιστο
Ένα απόλυτα ρεαλιστικό ...σπίτι από μπισκότα

Ένα μπισκοτόσπιτο όπου ο "αρχιτεκτονικός" σχεδιασμός και η φαντασία υπερέχουν της ...ζαχαροπλαστικής :) και το απoτέλεσμα είναι πραγματικά ξεχωριστό και απόλυτα ρεαλιστικό.

Ενώ τόσο τα υλικά όσο και ο βασικός τρόπος δημιουργίας - συναρμολόγησης είναι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποιούνται γενικά στην κατασκευή μπισκοτόσπιτων, το χριστουγεννιάτικο ...χιονισμένο σπίτι της Judy Kim (Αμερικανίδα στυλίστας τροφίμων και δημιουργός συνταγών) ξεχωρίζει για τον απλό αλλά εξαιρετικά ρεαλιστικό σχεδιασμό τόσο του κεντρικού μέρους όσο και των λεπτομερειών. 

ΕΔΩ θα βρείτε γενικές οδηγίες και συνταγές για την κατασκευή μπισκοτόσπιτου και ΕΔΩ τα υλικά-συνταγή για το συγκεκριμένο







Τα κομμάτια ζύμης μπισκότου έχουν όλα κοπεί με βάση τα αντίστοιχα πατρόν και αυτή η διαδικασία, που ακολουθείται ούτως ή άλλως για την κατασκευή μπισκοτόσπιστων, είναι γενικά παραπάνω από το μισό της επιτυχίας αφού μόνο έτσι εξασφαλίζεται η σωστή κλίμακα μεγέθους όλων των στοιχείων της κατασκευής.  ΕΔΩ θα βρείτε τα πατρόν του συγκεκριμένου μπισκοτόσπιτου, διαθέσιμα για εκτύπωση


Ψήσιμο, συγκόλληση των μπισκότων και ο βασικός στολισμός τους είναι σχετικά ίδιος με την κλασσική διαδικασία, με μόνη διαφορά ότι έχουν επιλεγεί αποχρώσεις διαφορετικές από το έντονο κόκκινο και πράσινο που συνήθως χρησιμοποιούνται σε χριστουγεννιάτικα μπισκοτόπιστα όπως και ότι γενικά τα πρόσθετα στοιχεία-υλικά στοχεύουν κυρίως να δημιουργήσουν και να τονίσουν ...αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της μινιατούρας σπιτιού και όχι τον εξωτερικό στολισμό του.



Κομμάτια μπισκότου και ...πρέτσελ δημιουργούν την απόλυτα πειστική όψη της εσωτερικής σκεπής με "ξύλινα" δοκάρια!



Η κλασσική κρέμα για χρήση σε μπισκοτόσπιτα και τεμαχισμένα ...αμύγδαλα έχουν χρησιμοποιηθεί για το δάπεδο και τις "πέτρινες" κολώνες της αυλής!



Μακαρόνια δημιουργούν τα χωρίσματα-τζάμια στο παράθυρο!



Από χωνάκια παγωτού έχουν κατασκευαστεί τα πανέμορφα χιονισμένα έλατα!



Σκόνη καρύδας δημιουργεί απόλυτα πειστικά την ψευδαίσθηση του ...φρέσκου χιονιού!



Και ασφαλώς ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία της κατασκευής είναι η προσθήκη led με χάλκινο καλώδιο. Έχουν περαστεί μέσω των παραθύρων σε όλη την κατασκευή πριν την δημιουργία της σκεπής. Το καλώδιο έχει στερεωθεί όπου χρειάζεται με αυτοκόλλητη ταινία πάνω στον δίσκο και στο τελικό στάδιο έχει καλυφθεί με ...χιόνι, ενώ η θήκη με τις μπαταρίες είναι τοποθετημένη έτσι που δεν είναι τελικώς ορατή!



Σε σχέση με ένα κλασσικό χριστουγεννιάτικο μπισκοτόσπιτο αυτό της Judy Kim είναι περισσότερο φωτεινό, περισσότερο λευκό και ασφαλώς περισσότερο τέλειο σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό του σπιτιού, ενώ και τεχνικά συγκριτικά με πολλές υπερβολικά στολισμένες αντίστοιχες κατασκευές είναι τελικά ευκολότερο στην δημιουργία του. Ειδικά αν κάποιος άλλος έχει φροντίσει για το ...σχέδιο και σας προσφέρει δωρεάν την εκτύπωση των πατρόν και αναλυτικές οδηγίες κατασκευής:)  



ΠΗΓΗ:

epicurious.com


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ