2021-12-03 13:20:10
Φωτογραφία για Τα αποτελέσματα της τηλεθέασης για τον Νοέμβριο!

 



Σκληρή και πολύ ανταγωνιστική η φετινή σεζόν με τηλεοπτικούς σταθμούς να δίνουν καθημερινά μάχη για να προσελκύσουν τηλεθεατές στη συχνότητά τους.

Οι προσπάθειες, τα προγράμματα, ορισμένων σημειώνουν επιτυχία, ενώ άλλα… οδηγούν τους τηλεθεατές στην έξοδο! Κάποιοι δίνουν μάχη «σώμα με σώμα», ενώ άλλοι έχουν μείνει μακριά, προσπαθώντας να βρουν στόχο.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι κατέγραψε η Nielsen τον Νοέμβριο και ποιοι βρήκαν… στόχο, αλλά και ποιοι φαίνεται πως βγήκαν στη μάχη με… σκουριασμένες δυνάμεις.

Όπως αποτυπώνεται στον παρακάτω πίνακα τον Νοέμβριο πιο δυνατό στη μάχη αποδείχτηκε το MEGA, καταφέρνοντας στο γενικό σύνολο να ανεβάσει ταχύτητες και να σημειώσει τις υψηλότερες επιδόσεις. Έτσι ο ALPHA βρέθηκε στη δεύτερη θέση που ναι μεν σημείωσε κι αυτός αύξηση των δυνάμεών του, αλλά όχι αρκετή για να παραμείνει στην κορυφή, όπως τον Οκτώβριο. Από κοντά όμως, ακολουθεί ο ΑΝΤ1 που τον Νοέμβριο σημείωσε υψηλότερο μέσο όρο από αυτόν του Οκτωβρίου (αναφέρεται εντός παρένθεσης), ρίχνοντας τον ΣΚΑΪ στην τέταρτη θέση

. Στα ίδια περίπου επίπεδα συνεχίζει να κινείται το STAR, ενώ στη συνέχεια… και αρκετά πιο κάτω… τερμάτισε η ΕΡΤ1, καταφέρνοντας όμως, να ξεπεράσει και πάλι το ΟΡΕΝ. Είναι εμφανές ότι το κανάλι της Παιανίας θέλει πολύ πρόγραμμα για να «ανοίξει» και πάλι για το τηλεοπτικό κοινό, κάτι που δύσκολα να επιτευχθεί τη φετινή σεζόν με αποτέλεσμα να «καίγεται» και… ό,τι συμβαίνει… να έχει αξία. Εντάξει, από εκεί και κάτω… αλλά πολύ κάτω… βρίσκονται η ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 που φαίνεται πως συνεχίζουν να… απασχολούν ελάχιστους τηλεθεατές.

Εκτός όμως, από το γενικό σύνολο, ας δούμε και τη μάχη για το «δυναμικό κοινό», αφού όπως αποτυπώνεται στη δεύτερη στήλη του Πίνακα ο ALPHA κατάφερε να κρατήσει την πρωτιά, αλλά νιώθοντας την… απειλή του MEGA που ακολουθεί, νιώθοντας όμως, πίεση από τον ANT1 που βρέθηκε στην τρίτη θέση και αύξησε την απόσταση από το STAR που βρέθηκε πάλι εκτός… βάθρου. Από εκεί και κάτω… και πιο κάτω… όλοι οι υπόλοιποι με τον ΣΚΑΪ να συνεχίζει να σημειώνει μονοψήφιο μέσο όρο στους τηλεθεατές ηλικίας 18-54 ετών, ενώ το ΟΡΕΝ συγκεντρώνει ελάχιστους… αλλά περισσότερους από αυτούς των καναλιών της δημόσιας τηλεόρασης που ολοκληρώνουν την κατάταξη κοιτάζοντας τους υπόλοιπους… από πολύ χαμηλά.

Δείτε λοιπόν αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα τις επιδόσεις των τηλεοπτικών σταθμών τον Νοέμβριο στο γενικό σύνολο (1η στήλη) και στο δυναμικό κοινό (2η στήλη), ενώ εντός παρένθεσης αναφέρονται αντίστοιχα οι μέσοι όροι τους τον προηγούμενο μήνα, τον Οκτώβριο.

Πάντως, αυτό που συμπεραίνει κάποιος από τους πρώτους μήνες της φετινής σεζόν είναι το πόσο σκληρός είναι ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους τηλεοπτικούς σταθμούς και πόσο προσεχτικοί πρέπει να είναι στις επιλογές τους για να παραμείνουν έστω στη μάχη σώμα με σώμα και όχι για να πιάνουν… συχνότητα στον τηλεοπτικό αέρα…!



newsit.gr-Γρηγόρης Μελάς



Πηγή: TVNEA.COM
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ