2021-12-04 22:18:27
Φωτογραφία για Orient Express: Η αναβίωση του θρυλικού τρένου σε μια συγκλονιστική διαδρομή στην Ασία. Βίντεο και εικόνες.
Πιθανότατα έχετε ακούσει για το Orient Express -ένα τρένο που πραγματοποιούσε το ρομαντικό ταξίδι μεταξύ Παρισιού και Κωνσταντινούπολης από το 1883 έως το 2009. Μετά τη διακοπή λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής, ο ξενοδοχειακός όμιλος Belmond αγόρασε τα βαγόνια του τρένου και δημιούργησε τη δική του συλλογή από ρομαντικές σιδηροδρομικές περιπέτειες που διοχετεύουν τη χάρη και τη μεγαλοπρέπεια του Orient Express.

Σύμφωνα με την έρευνα Global Travel Trends, που διενεργήθηκε από την American Express, ανάμεσα σε 8.000 ταξιδιώτες παγκοσμίως, το 68% εξέφρασε ενδιαφέρον για πιο βιώσιμα ταξίδια. Το 78% είπε ότι αναζητούσε ταξιδιωτικές εμπειρίες που ανακουφίζουν από το άγχος και το 61% είπε ότι ήθελε πιο αργά, μεγαλύτερα ταξίδια από ό,τι στο παρελθόν. Μια τέτοια εμπειρία, λοιπόν, μπορεί να είναι και η αναβίωση του θρυλικού Orient Express σε μια συγκλονιστική διαδρομή στην Ασία, μεταξύ Μπανγκόκ και Σιγκαπούρης.


Orient Express: Η αναβίωση του θρυλικού τρένου σε μια συγκλονιστική διαδρομή στην Ασία

Στην Ασία, λοιπόν, οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν τη γοητεία του παλιού κόσμου στο Belmond’s Eastern and Oriental Express, το οποίο εκτελεί ένα τετραήμερο ταξίδι μεταξύ Μπανγκόκ και Σιγκαπούρης με στάσεις στον ποταμό Kwai (ένα οδυνηρό ορόσημο του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου), το Kanchanaburi και την Κουάλα Λουμπούρ.

Το τρένο μοιάζει σαν ένα περιπλανώμενο ξενοδοχείο χάρη στις εκλεκτές εμπειρίες που προσφέρει στους επισκέπτες του, την πανοραμική θέα από τα μεγάλα του παράθυρα, την όμορφη επένδυση από ξύλο κερασιάς και τα κεντήματα από μετάξι της Μαλαισίας.

Το deck παρατήρησης στο πίσω μέρος του τρένου αποτελεί ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό του. Σε αυτό το κατάστρωμα από ξύλο τικ, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το αγαπημένο τους κοκτέιλ καθώς το τοπίο γλιστρά πέρα από αυτό. Καθημερινά, το ταξίδι υφαίνει, επίσης, πολλές πολιτιστικές εμπειρίες. Μια μέρα, οι επιβάτες μπορεί να θαυμάζουν την αρχιτεκτονική Peranakan στην Τζορτζ Τάουν, την επόμενη φυτείες μπανάνας ή ποδηλασία μέσα στους ορυζώνες της Ταϊλάνδης.

Οι εμπειρίες μέσα στο θρυλικό τρένο

Πίσω στο θρυλικό τρένο, το πρωινό στο κρεβάτι ξεκινά τη μέρα με το… δεξί. Απογευματινό τσάι, ώρα κοκτέιλ με ζωντανή μουσική πιάνου και δείπνο τεσσάρων πιάτων θυμίζουν τον ρομαντισμό και την πολυτέλεια του αυθεντικού Oriental Express.

newsbeast.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ