2021-12-05 23:07:58
Φωτογραφία για Χριστουγεννιάτικες συνθέσεις με Παχύφυτα
Τα φυσικά στοιχεία είναι από τα πιο καλαίσθητα και για την δημιουργία εποχιακών διακοσμήσεων και τα Παχύφυτα, ένα όχι κατ΄εξοχήν "χριστουγεννιάτικο" είδος, μπορεί να αξιοποιηθεί με πολύ ιδιαίτερους τρόπους σε χριστουγεννιάτικες συνθέσεις. 

Η ποικιλομορφία των Παχύφυτων σε απόχρωση αλλά και μορφολογία των φύλλων όπως και η ανθεκτικότητά τους είναι τα μεγαλύτερα πλεονέκτηματά του, όταν αυτά χρησιμοποιούνται σε χριστουγεννιάτικες συνθέσεις, αφού με τον συνδυασμό διαφορετικων ειδών μπορεί να δημιουργηθεί κάθε φορά και ένα εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα.

Επιπρόσθετα η αντοχή τους σε όλες τις συνθήκες και το γεγονός ότι κομμένα κλαδάκια - φύλλα παραμένουν ολοζώντανα για πολλές μέρες αφού κοπούν, ακόμη και αν δεν τοποθετηθούν σε χώμα ή νερό τα κάνει ιδανικά για χρήση σε εποχιακές συνθέσεις - διακοσμήσεις.   

Οι πιο εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες συνθέσεις με παχύφυτα είναι ασφαλώς τα ...χριστουγεννιάτικα δέντρα μινιατούρες. 


Μπορούν να δημιουργηθούν με πολλών ειδών παχύφυτα, με καταλληλότερα πολύ συνηθισμένα είδη με πλατύ φύλλωμα όπως για παράδειγμα  όλες οι ποικιλίας Eχεβέριας ή Κρασούλας 

Ο  τρόπος κατασκευής τους, με σκοπό να διατηρηθούν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και μετά το τέλος των γιορτών, στηρίζεται σε φυσικά βρύα που λειτουργούν ως υπόστρωμα σαν να επρόκειτο για χώμα τοποθετημένα μέσα σε έναν συρμάτινο σκελετό σε κωνοειδή σχηματισμό. 

Ο σκελετός δημιουργείται λεπτό σύρμα περίφραξης (κοτετσόσυρμα) που, με την βοήθεια πένσας, σχηματοποιείται σε μορφή κώνου. 

Στην συνέχεια το εσωτερικό του κώνου γεμίζεται με φυσικά βρύα, που διατίθενται σε μεγάλα ανθοπωλεία, φυτώρια και καταστήματα με είδη για φυτά εσωτερικού χώρου. 

Τα κλαδάκια των παχύφυτων τοποθετούνται - στερεώνονται πάνω στα βρύα με φουρκέτες ανθοδετικής, που επίσης διατίθενται από μεγάλα ανθοπωλεία και καταστήματα με σχετικά είδη, όμως είναι εύκολο και να δημιουργηθούν από μικρά κομμάτια λεπτό σύρμα λυγισμένο στον κατάλληλο σχηματισμό. 

Ένας απλούστερος τρόπος για να δημιουργήσετε εντυπωσιακές μινιατούρες χριστουγεννιάτικων δέντρων από παχύφυτα είναι χρησιμοποιώντας σφουγγάρι ανθοδετικής. 

Αφού βρέξετε το σφουγγάρι ανοίξτε με ένα αιχμηρό αντικείμενο μικρές τρύπες μέσα στις οποίες θα στερεώσετε κλαδάκια από παχύφυτα. 

Ανάλογα με τα είδη παχύφυτων που θα χρησιμοποηθούν, το δοχείο - βάση στήριξης αλλά και τα πρόσθετα στοιχεία που μπορεί να είναι πχ φυσικά στοιχεία σε κόκκινη απόχρωση, μικρές χριστουγεννιάτικες μπάλες, φωτάκια κλπ το τελικό αποτέλεσμα διαφοροποιείται και μπορεί να πάρει πολλές διαφορετικές και ιδιαίερα εντυπωσιακές όψεις. 

Με τους ίδιους τρόπους (συρμάτινο σκελετό και βρύα ή σφουγγάρι ανθοδετικής σε στρογγυλό σχήμα) μπορούν να δημουργηθούν πολύ εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα στεφάνια από παχύφυτα.

Το σφουγγάρι ανθοδετικής είναι γενικά ο πιο απλός και πρακτικός τρόπος για δημιουργία εποχιακών συνθέσεων, αφού μπορεί να κοπεί σε όποιο σχήμα-μέγεθος χρειάζεστε ανάλογα με το αντικείμενο που θα χρησιμοποιήσετε σαν βάση της σύνθεσης.  
soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ