2021-12-07 17:00:04
Φωτογραφία για Ζέτα Δούκα: «Έχω περάσει νευρική ανορεξία και νευρογενή βουλιμία»...



Τη νύχτα της Δευτέρας, η Ζέτα Δούκα βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Απλές κουβέντες» του OPEN. Η δημοφιλής ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη νευρική ανορεξία και τη νευρογενή βουλιμία που είχε περάσει.

Ειδικότερα, η Ζέτα Δούκα σημείωσε χαρακτηριστικά πως «έχω περάσει νευρική ανορεξία και νευρογενή βουλιμία από τα 15 μέχρι τα 26 μου. Ο σωστός όρος είναι διαταραχές πρόσληψης τροφής και είναι καλό να το λέμε σωστά. Υπάρχει η πεποίθηση ότι ο ανορεξικός δεν πεινάει και δεν θέλει να φάει, κάτι που είναι λάθος».

«Ο άνθρωπος που έχει ανορεξία και πεινάει και θέλει να φάει. Χρησιμοποιεί την τροφή ως μέσο άσκησης, εξουσίας και τελειομανίας στο κεφάλι του. Ως μέσο ελέγχο στον εαυτό του. Όταν προσπαθείς να ελέγξεις κάτι σημαίνει ότι έχεις ένα μεγάλο κενό με την ίδια σου την πηγή της ύπαρξης».

«Ο διαταραχές πρόσληψης τροφής είναι σοβαρές ψυχικές αρρώστιες που ανήκουν στην κατηγορία των εθισμών, όπως είναι τα ναρκωτικά και το αλκοόλ» πρόσθεσε η ηθοποιός στη βραδινή εκπομπή του OPEN.»

«H ψυχανάλυση είναι το μοναδικό δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου και να πιάσει τόπο» είχε τονίσει, επίσης, η Ζέτα Δούκα νωρίτερα στη συνέντευξη.



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ