2021-12-13 07:18:23
Φωτογραφία για Κι όμως, υπάρχει λόγος που ακούγεται κλασική μουσική στο μετρό του Λονδίνου
Η ιδέα ξεκίνησε το 2007 και σύμφωνα με έρευνα αποδείχθηκε επιτυχημένη επειδή χαλαρώνει τους επιβάτες.

Πότε ξεκίνησε η ιδέα

Αν έχετε πάει ποτέ στο Λονδίνο και μπήκατε στο μετρό, σίγουρα ακούσατε κλασική μουσική.

Οι υπεύθυνοι του Μετρό στην πραγματικότητα αποφάσισαν να ακούγεται κλασική μουσική σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την αντικοινωνική συμπεριφορά και το έγκλημα, καθώς και να δώσουν λίγη ώθηση στην ευτυχία και την ευημερία των ανθρώπων.

Πότε ξεκίνησε η ιδέα

Η ιδέα ξεκίνησε το 2007 και σύμφωνα με έρευνα αποδείχθηκε επιτυχημένη, αφού μέσα σε 18 μήνες οι ληστείες μειώθηκαν κατά 33%, οι επιθέσεις στο προσωπικό μειώθηκαν κατά 25% και οι βανδαλισμοί κατά 37%.

Και δεν βοήθησε μόνο στη μείωση της εγκληματικότητας, καθώς όταν η Transport for London εξέτασε 700 επιβάτες ανέφερε πως, «συμφώνησαν συντριπτικά ότι η ακρόαση κλασικής μουσικής τους έκανε να νιώθουν χαρούμενοι, λιγότερο αγχωμένοι και χαλαροί».


Μάλιστα, ένα παρόμοιο σχέδιο εφαρμόστηκε το 2006 στο δίκτυο Tyne and Wear's Metro με ανάλογα αποτελέσματα. Η αστυνομία είδε 20% μείωση σε υλικές ζημιές και 25% σε επιθέσεις.

Και η McDonald's έχει επίσης δοκιμάσει την ιδέα σε μερικά από τα εστιατόριά της στο Λονδίνο, αναφέρει το LADbible.

Συγκεκριμένα, το 2018, σε ένα εστιατόριο στο Shepherds Bush του Λονδίνου ακουγόταν κλασική μουσική κυρίως τις βραδινές ώρες, με τον ιδιοκτήτη να λέει ότι είδε επίσης μείωση στην άσχημη συμπεριφορά των πελατών.

gazzetta.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ