2021-12-15 15:20:10
Φωτογραφία για Αφροδίτη Γραμμέλη για «Ράδιο Αρβύλα» : «Η ουσία δεν είναι το αν θα συνεχιστεί η εκπομπή»



 Είναι απίστευτο το πώς μέσα σε λίγες ώρες, μία εκπομπή που από το ξεκίνημα της ως την τελευταία στιγμή της έδινε χαρά και γέλιο είτε συμφωνούσες είτε διαφωνούσες με την παρέα που την παρουσιάζει, ξαφνικά μεταμορφώθηκε σε πηγή θλίψης. Το «Ράδιο Αρβύλα» πλέον δεν ψυχαγωγεί, δεν σατιρίζει. Απολογείται, εξομολογείται απογοήτευση και σοκ και θυμίζει κάτι που έρχεται και σε πνίγει ως την καρωτίδα. Ένα ή και περισσότερα περιστατικά βίας, κακοποίησης εμφανίζονται ως «αράχνη» στην οθόνη. Είναι βαρύ, πολύ βαρύ αυτό που συνέβη.

Ένα κορίτσι που αγάπησε, που ερωτεύθηκε και εμπιστεύθηκε έναν άνδρα προσπαθεί να σώσει την ψυχή του από μία βάναυση κακοποίηση με διαρροή στιγμών της προσωπικής ζωής της σε διεστραμμένα μάτια. Προδοσία, διαπόμπευση, εξευτελισμός. Οσο μία γυναίκα ζούσε τον τρόμο και τον φόβο, εκείνος έλεγε ανέκδοτα. «Το σύμπαν θα παγώσει». Και γελούσε και ξεκαρδιζόταν. Την ώρα που ένα κορίτσι εξαιτίας του ήταν σε απόγνωση. Που προσπαθούσε να σηκώσει το βάρος ενός μυστικού για χρόνια. Εκείνος έκανε καριέρα.

Το βλέμμα πρέπει να στραφεί στο κορίτσι αυτό και σε κάθε κορίτσι που κάθε Στάθης βάζει σε αυτή την μέγγενη.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος εξαφανίστηκε από το τηλεοπτικό πεδίο. Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος εξαφανίστηκε από το οπτικό μας πεδίο. Θα κριθεί από την Δικαιοσύνη. Με καθυστέρηση, αλλά θα κριθεί.

Το κορίτσι είναι εδώ. Υπάρχουν πολλά κορίτσια που ζουν αυτό, γιατί κανείς δεν φροντίζει να τα προστατεύσει. Χρειάζεται τιμωρία, θεσμικό πλαίσιο, νόμοι απέναντι στα τέρατα που κακοποιούν ανθρώπους, ψυχές και σώματα. Όχι άλλο ποδοπάτημα. Όχι άλλη κακοποίηση. Όχι άλλος βιασμός. Όχι άλλο…

Ο Αντώνης Κανάκης απόψε μίλησε για όλα. Για 50 λεπτά είπε πολλά. «Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες για το σοκ που βιώνουμε. Είναι μία εξωσωματική εμπειρία. Υπάρχει μία ομίχλη και δεν ξέρουμε αν αυτό που βιώνουμε είναι αλήθεια. Είναι πολύ συναισθηματική υπόθεση το «Ράδιο Αρβύλα».

Η ουσία δεν είναι η εικόνα μας ή το αν θα συνεχιστεί η εκπομπή. Το θύμα είναι αυτή η κοπέλα. Να μπούμε στην θέση της και να σκεφτούμε τι περνάει αυτή η κοπέλα. Εναν βιασμό που έχει οδηγήσει ανθρώπους στον θάνατο γιατί δεν άντεξαν την ψυχολογική πίεση.

Είναι εξωγήινο αυτό που ζούμε. Μαθαίνουμε τις πληροφορίες και δεν τις γνωρίζαμε και έρχονται ποτέ τα γεγονότα. Δεν έχουμε γνωρίσει ποτέ καμία κοπέλα με την οποία είχε σχέση στο παρελθόν. Την άκουσα να λέει ότι νιώθει άσχημα. Δεν έχεις λόγο να νιώθεις άσχημα, κορίτσι μου. Όχι εσύ, όχι εσύ. Πόσο πολύ εύχομαι να είχες έρθει και να μας είχε πει τι είχε συμβεί. Η δική μας παράκληση είναι όταν τελειώσει αυτή η ιστορία να γίνει αφορμή να συζητηθεί στο επίπεδο που πρέπει και να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν και να μην βρεθεί ποτέ ξανά κανένας σε αυτή την θέση».

Κρατώ αυτά τα λόγια του Αντώνη Κανάκη. Δεν με ενδιαφέρουν οι απαντήσεις του σε πρόσωπα που άσκησαν και ασκούν κριτική. Ολοι έχουν δικαίωμα έκφρασης, αμφισβήτησης, άποψης. Το τι θα τους πει αφορά αυτόν και την ομάδα του.

Το θέμα δεν είναι το «Ράδιο Αρβύλα». Το θέμα δεν είναι η τηλεόραση. Το θέμα δεν είναι αν αύριο θα δούμε κάποια εκπομπή και τι μορφή θα έχει. Το θέμα είναι ότι ένα κορίτσι σκέφτηκε ακόμη και τον θάνατο για να λυτρωθεί από το μαρτύριο. Όχι άλλα καθάρματα στις ζωές και στα σώματά μας. Τέλος. Game over.



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ