2021-12-21 13:36:20
Φωτογραφία για Διακοσμήσεις τοίχου με γεωμετρικά  μοτίβα
Τα γεωμετρικά σχέδια είναι από τις ενιδαφέρουσες διακοσμητικά επιλογές για τους τοίχους και, ανάλογα με τον χώρο, μπορούν να δημιουργηθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους πολλοί από τους οποίους είναι ιδιαίτερα απλοί ώστε να μπορείτε και μόνοι σας να πραγματοποιήσετε μια τέτοια εντυπωσιακή αλλαγή στην όψη ενός δωματίου, χωρίς να χρειάζεστε την βοήθεια ενός επαγγελματία. 

Μόνο με χρώμα!

Ο πιο εύκολος και ταυτόχρονα οικονομικός τρόπος για να  δημιουργήσετε εντυπωσιακά γεωμετρικά σχέδια σε τοίχους.

Θα χρειαστείτε μόνο ακρυλικό χρώμα τοίχου και προστατευτική ταινία βαψίματος, για να οριοθετήσετε τα τμήματα του τοίχου, που το κάθε ένα θα βαφτεί σε διαφορετική απόχρωση. 

Δεν χρειάζεται να σχεδιάσετε με μολύβι στον τοίχο τα σχήματα, εκτός αν αυτό σας εξυπηρετεί, μπορείτε απευθείας να τα οριοθετήσετε με την ταινία. 

Βάφετε κάθε τμήμα με το χρώμα που έχετε επιλέξει και όταν ο τοίχος στεγνώσει πλήρως αφαιρείτε με προσοχή τις ταινίες. 


Το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης τεχνοτροπίας μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό αισθητικά ανάλογα με τον αριθμό και το μέγεθος των σχημάτων όπως και τις αποχρώσεις που θα χρησιμοποιήσετε. 

Το μαύρο σαν βασικό χρώμα σε τεχνοτροπίες με γεωμετρικά μοτίβα δημιουργεί ιδιαίτερα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ιδανικό για επαγγελματικούς χώρους αλλά και σε σπίτια διαμορφωμένα σε μοντέρνο στυλ. 

Με διαφορετικά χρώματα πάνω σε λευκό τοίχο πολύ εύκολα μπορούν να δημιουργηθούν γεωμετρικά μοτίβα που δημιουργούν την αίσθηση ότι πρόκειται για έναν ...πίνακα μοντέρνας τέχνης. 

Με ταπετσαρίες τοίχου!

Οι ταπετσαρίες τοίχου με γεωμετρικά σχέδια είναι από τις πλέον δημοφιλείς και σε όλα τα καταστήματα με σχετικά είδη θα βρείτε μεγαλη ποικιλία σε ότι αφορά τόσο το design όσο και τις αποχρώσεις. 

Η διακόσμηση τοίχων με ταπετσαρίες σε γεωμετρικά μοτίβα είναι από τις πιο εντυπωσιακές επιλογές ειδικά για χώρους διαμορφωμένους vintage και retro στυλ. 

Τόσο με απλό χρώμα τοίχου όσο και με ταπετσαρία μπορεί να προκύψει ένα εντελώς διαφορετικό κάθε φορά αποτέλεσμα ανάλογα τόσο με τον αριθμό όσο και την ένταση των χρωμάτων που θα χρησιμοποιήσετε και σε χώρους που ταιριάζουν τα έντονα χρώματα προτιμήστε τα,  προσθέτουν στον χώρο μια πραγματικά ιδιαίτερη αισθητική. 

Με ξύλινα πηχάκια!

Πολύ ιδιαίτερος τρόπος για να προσθέσετε γεωμετρικά μοτίβα σε τοίχους και κυρίως σε τοίχους μικρής επιφάνειας, σε χώρους εισόδου, χωλ κλπ. 

Θα χρειαστεί απλά να καρφώσετε ή να κολλήσετε στην επιφάνεια του τοίχου ξύλινα πηχάνια σε όποιο γεωμετρικό σχέδιο προτιμάτε, αφού πριν τα έχετε βάψει στην ίδια ή διαφορετική απόχρωση με αυτή του τοίχου. 

Με πλακάκια!

Σε τοίχους κουζίνας ή μπάνιου συμμετρικά ή και ασύμμετρα γεωμετρικά μοτίβα μπορούν να δημιουργηθούν με την χρήση πλακιδίων ανάλογου σχεδιασμού, ή κόβοντας απλά μονόχρωμα πλακάκια με τον ειδικό κόφτη σε διάφορα σχήματα. 

Σε σχέση με όλες τις προηγούμενες επιλογές τα πλακάκια αποτελούν βεβαίως ένα υλικό όχι τόσο ...προσιτό σε μη επαγγελματίες, έτσι διακοσμήσεις τοίχων αυτής της μορφής θα χρειαστεί να τις αναθέσετε σε επαγγελματία πλακά, εκτός αν πάνω σε μονόχρωμα πλακάκια μπάνιου ή κουζίνας επιλέξετε να δημιουργήσετε γεωμετρικά σχέδια χρησιμοποιώντας ανεξίτηλα, οικονομικά και πολύ εύκολα στην τοποθέτησή τους αυτοκόλλητα πλακάκια που κόβονται πολύ εύκολα με απλό κοπίδι και διατίθενται σε ποικιλία διαστάσεων. 

Και όμως μια τέτοια εξωτερική κουζίνα είναι μια λύση που όχι μόνο διατηρεί την κεντρική εσωτερική κουζίνας του σπιτιού πιο καθαρή και τακτοποιημένη αλλά κυρίως κάνει αισθητά πιο ευχάριστη την ενασχόληση με όλα τα της κουζίνας και ταυτόχρονα μας "υποχρεώνει" να περνάμε περισσότερο χρόνο στην αυλή, τον κήπο ή ένα σκεπαστό μπαλκόνι, δημιουργώντας ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες μια έντονη ατμόσφαιρα εξοχής και ...διακοπών.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ