2021-12-27 07:27:50
Φωτογραφία για Ιδέες για το στόλισμα της Βασιλόπιτας
Το πρώτο γλυκό του χρόνου Ακόμη και αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα διαφορετικό από τα κλασσικά είδη γλυκισμάτων σαν ...κρύπτη που τυχερού φλουριού π.χ μια τούρτα, έναν κορμό κλπ. και το παραδοσιακό τσουρέκι ή κέϊκ μπορεί να στολιστεί με εύκολους αλλά εντυπωσιακούς τρόπους, για το καλωσόρισμα της νέας χρονιάς με τον πιο γλυκό και όμορφο τρόπο. 

1. Με ζάχαρη άχνη 

Χρησιμοποιώντας τα ειδικά stencil ζαχαροπλαστικής, μπορείτε να δώσετε στην βασιλόπιτα με πολύ εύκολο τρόπο πραγματικά εντυπωσιακή όψη. 

Απλώς τοποθετείτε το stencil, ρίχνετε την άχνη με το ειδικό σκεύος για αυτήν την χρήση ή με ένα σουρωτήρι και απομακρύνετε το stencil με προσοχή. Θα το κάνετε σε κάθε τύπου βασιλόπιτα (τσουρέκι ή κέικ) αφού όμως φυσικά αυτή έχει κρυώσει εντελώς, διαφορετικά η ζάχαρη θα λιώσει και το σχέδιο θα καταστραφεί. 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε ένα stencil μεγάλου μεγέθους είτε πολλά μικρότερα, είτε επαναλαμβανόμενα το ίδιο σχέδιο π.χ ένα αστέρι ή έλατο κλπ. ενώ για να προσθέσετε χρώματα, εκτός από το λευκό της άχνης, μπορείτε με το ίδιο τρόπο να προσθέσετε κακάο ή χρωματισμένη ζάχαρη που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής. 


2. Με γλάσο 

Ένα επίσης εύκολος τρόπος να δώσετε εντυπωσιακή όψη σε κάθε τύπου βασιλόπιτα.

Μπορείτε να χρσιμοποιήσετε κάθε γεύσης και απόχρωσης γλάσο που η γεύση και το άρωμά του ταιριάζουν με τα αντίστοιχα της βασιλόπιτας, ενώ ιδιαίτερα εύγεστα και κατάλληλα για κάθε κέικ ή τσουρέκι είναι τα γλάσα με γεύση φρούτων που θα φτιάξετε ανακατεύοντας ζάχαρη άχνη με μερικές κουταλιές χυμό όποιου φρούτου προτιμάτε. 

Δείτε εδώ ενδεικτικά πολλές παρόμοιες συνταγές για να επιλέξετε. 

Φυσικά, ανάλογα με το είδος και την γεύση της βασιλόπιτας εντυπωσιακή όψη μπορείτε να της δώσετε χρησιμοποιώντας λευκό ή σοκολατένιo γλάσο σε συνδυασμό με ζάχαρη άχνη ή κακάο, δημιουργώντας έτσι δίχρωμα χριστουγεννιάτικα σχέδια, "γράφοντας" ευχές κλπ. 

3. Με σαντιγύ ή σοκολάτα

Θα δώσουν σε κάθε κέικ εμφάνιση ...τούρτας, είτε τα χρησιμοποιήσετε για την απλή επικάλυψη της βασιλόπιτας είτε δημιουργώντας με την βοήθεια κορνέ όποιου είδους σχέδια θέλετε. Για πολύχρωμα σχέδια, αρκεί να ανακατέψετε μια ποσότητα σαντιγύ με μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής, ενώ φυσικά σαν επιπρόσθετη διακόσμηση σε τέτοιας μορφής βασιλόπιτες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζαχαρωτά, φρούτα κλπ. και γενικά κάθε τι που θα έβρισκε την θέση του στο στόλισμα μιας κανονικής τούρτας. 

Μια μία δόση κρέμας γκανάς (κουβερτούρα και κρέμα γάλακτος) την ακριβή συνταγή της οποίας θα βρείτε σε όλα τα sites ζαχαροπλαστικής, μπορείτε να καλύψετε ολόκληρο ή και μόνο το επάνω μέρος μιας βασιλόπιτας - κέικ, όπως και να την χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με λίγη σαντιγύ ή και ζάχαρη άχνη για να διακοσμήσετε το γλυκό σας σχεδιάζοντας πχ την χρονολογία, ευχές,  γιορτινά σχέδια κλπ. 

4. Με ζαχαρόπαστα

Λίγο  πιο ...μπελαλίδικος αλλά σίγουρα ο εντυπωσιακότερος τρόπος για να δώσετε και στην βασιλόπιτα, όπως και σε κάθε είδους κέϊκ ή τούρτα, πραγματικά όψη ...έργου τέχνης. 

Η διαδικασία παρασκευής της ζαχαρόπαστας δεν είναι δύσκολη, θα την ανοίξετε σε ...φύλο και θα σκεπάσετε το γλυκό, ενώ με μικρότερα κομμάτια που αν θέλετε μπορείτε και να χρωματίσετε με χρώμα ζαχαροπλαστικής θα φτιάξετε κάθε είδους μικρά ή μεγαλύτερα στολίδια-σχέδια για να διακοσμήσετε επιπρόσθετα την βασιλόπιτα.

Ένας εύκολος τρόπος για να μην ...αγχωθείτε για το αν θα στρώσει ομοιόμορφα η ζαχαρόπαστα σε ολόκληρη την επιφάνεια της βασιλόπιτας είναι να καλύψετε μόνο το πάνω μέρος και απλώς να ...ντύσετε το πλαϊνό με μια υφασμάτινη κορδέλα. Με τον τρόπο αυτό η όλη διαδικασία δεν είναι ούτε δυσκολότερη ούτε ιδιαίτερα πιο χρονοβόρα από το να διακοσμήσετε π.χ ένα κέϊκ με γλάσο. 

Δείτε εδώ την βασική συνταγή για ζαχαρόπαστα και στα video πως ακριβώς θα "δουλέψετε" με αυτό το πραγματικά εκπληκτικό υλικό, ενώ σε μεγάλα super markets θα βρείτε και έτοιμο μίγμα ζαχαρόπαστας, που ασφαλώς κάνει την όλη διαδικασία πολύ πιο απλή. 

5. Μια κανονική ...τούρτα

Αντί για τις κλασσικές ιδέες του κέϊκ ή του τσουρεκιού, γιορτάστε την ...γέννηση της νέας χρονιάς με μια κανονική ...γενέθλια τούρτα. 

Επιλέξτε όποιες γεύσεις θέλετε και ακολουθείτε τις οδηγίες παρασκευής μια οποιασδήποτε συνταγής για τούρτα την οποία μπορείτε να διακοσμήσετε όπως ακριβώς και μια αντίστοιχη γενεθλίων με ζαχαρωτά, σαντιγύ ή ζαχαρόπαστα, τοποθετώντας κεράκια-αριθμούς για να σχηματίσετε την χρονολογία, ιδιαίτερα γιορτινά στολίδια κλπ. και χωρίς φυσικά να ξεχάσετε κάπου μέσα στο παντεσπάνι να ...κρύψετε το φλουρί. :)

Για βασιλόπιτες τούρτες που να έχουν ελαφρά την υφή κέϊκ, απλώς χρησιμοποιείστε λιγότερη ποσότητα κρέμας ανάμεσα στις στρώσεις από παντεσπάνι. 
soulouposeto
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ