2022-01-03 21:57:52
Φωτογραφία για Ο μακαριστός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς για τα Θρησκευτικά



Πολύ σημαντική υπήρξε η πνευματική προσφορά του μακαριστού  Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά σε όλα τα επίπεδα του εκκλησιαστικού βίου, της ορθόδοξης θεολογίας αλλά και της κοινωνικής ζωής. 

Μεταφέρουμε παρακάτω σημαντικές παρεμβάσεις του για το μάθημα των Θρησκευτικών και για θέματα παιδείας:

Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς, "Οι νεοέλληνες περιφρονούν τον Άγιο Κοσμά. Δεν θέλουν σχολεία με παράδοση καθαρή και αγιασμένη"

Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς, "Παρ’ ότι οι νόμοι καλούν την εκπαίδευση να έρχεται αρωγός των μαθητών για να κάνουν κτήμα τους τα γνήσια στοιχεία της Ορθοδόξου Χριστιανικής Παραδόσεως, στην πράξη άλλα προβάλλονται και επιδιώκονται…"

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για "Tα νέα θρησκευτικά στο νέο σχολείο" στο Αγρίνιο

Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς, "Ουδέποτε πιστεύαμε πως ορθόδοξοι Έλληνες θα επιθυμούσαν να διδάσκεται μέσα στη Θεολογική Σχολή η «κεκρυμμένη αθεΐα»"


Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς, «Κάποιοι σήμερα επιχειρούν να παρουσιάσουν στα σχολικά εγχειρίδια τον Θεό των όλων σαν έναν απλό δάσκαλο»

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς για τους χριστιανομάχους εκπαιδευτικούς

Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς, Προσπαθούν να καταργήσουν το μάθημα των Θρησκευτικών, την προσευχή, τις χριστιανικές εκκλησιαστικές εορτές από τα σχολεία

Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς: «Θέλουμε σχολεία που θα προσφέρουν πρώτα φώς στην καρδιά του μαθητή και της μαθήτριας»

Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς, Με κάθε τρόπο ο Οικουμενισμός πολεμεί τη θεότητα του Χριστού. Απόδειξη η αλλοίωση του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς, Στα σχολεία γίνεται από τα επίσημα προγράμματα αντικατήχηση και προσπάθεια να ξεριζωθεί ο Χριστός
thriskeftika
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ