2022-01-07 15:39:07
Φωτογραφία για Ποια μάσκα δεν προστατεύει αρκετά από τη μετάλλαξη Όμικρον. Τι συστήνουν οι γιατροί
Με τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού να επικρατεί, ίσως αλλάζουν όσα πιστεύαμε σχετικά με τις μάσκες για την προστασία μας από τον ιό.

Σύμφωνα με τη The Wall Street Journal οι υφασμάτινες μάσκες μπορεί να προτείνετε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, όμως η κλινική Mayo απαιτεί από όλους τους ασθενείς και τους επισκέπτες του νοσοκομείου να φορούν μόνο χειρουργικές μάσκες ή μάσκες υψηλής προστασίας N95 ή KN95.

Μάλιστα όποιος επισκέπτεται την κλινική και φοράει υφασμάτινη μάσκα, μπαντάνα ή μάσκα με αεραγωγό θα λάβει ιατρική μάσκα. Οι γιατροί, λοιπόν, αποτρέπουν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις υφασμάτινες μάσκες, οι οποίες, όπως λένε, ενδέχεται να μην παρέχουν αρκετή προστασία έναντι του ιού. Αντίθετα, συνιστούν να συνδυάζονται υφασμάτινες μάσκες με χειρουργικές ή να φορούν σε ισχυρότερες μάσκες αναπνοής.

Οι γιατροί και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ λένε ότι ίσως είναι καιρός να αλλάξετε τις μάσκες προσώπου σας.


«Να φοράτε τον σωστό τύπο μάσκας»

«Αν θέλετε πραγματικά να μην εκτεθείτε, πρέπει να φοράτε τον σωστό τύπο μάσκας», λέει η Μόνικα Γκάντι, ειδικευόμενη σε μολυσματικές ασθένειες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο.

Η Δρ. Γκάντι συνιστά τις μάσκες N95, οι οποίες είναι πιστοποιημένες στις ΗΠΑ. Όσο για τις χειρουργικές μάσκες υψηλής ποιότητας, που φοριούνται σωστά, προσφέρουν προστασία, αλλά χρειαστούν περισσότερα δεδομένα και έρευνα για το πώς αντιστέκονται στην μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού.

Οι μάσκες N95, οι οποίες είναι πιστοποιημένες από το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασιακής Ασφάλειας και Υγείας των ΗΠΑ, έχουν ένα πιο πυκνό δίκτυο ινών από τις χειρουργικές ή τις υφασμάτινες μάσκες. Αυτό το πιο σφιχτό πλέγμα, μαζί με ένα ηλεκτροστατικό φορτίο στο υλικό, καθιστά γενικά τέτοιες μάσκες τις πιο αποτελεσματικές στην παγίδευση μεγαλύτερων σταγονιδίων και αερολυμάτων που εκπνέονται από τον χρήστη. Επίσης, εμποδίζουν καλύτερα τέτοια σωματίδια από την εισπνοή.

Η Μέγκαν Σρίνιβας, κλινικός ιατρός και λοιμωξιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Τσάπελ Χιλ, λέει ότι αυτή και άλλα μέλη της οικογένειας φορούν μάσκες KN95, οι οποίες έχουν πέντε στρώματα επικαλυπτόμενου υλικού και πιο σφιχτή εφαρμογή για να μειώσουν τα σταγονίδια από τη διαφυγή ή την είσοδο.

Θα συνιστούσε αυτές τις ίδιες μάσκες, που κυκλοφορούν σε παιδικά μεγέθη, σε γονείς που ετοιμάζονται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο τη νέα χρονιά. Εάν αυτές δεν είναι διαθέσιμες, προτείνει εξουσιοδοτημένες χειρουργικές μάσκες μιας χρήσης. themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ