2022-01-07 15:37:20
Φωτογραφία για Νέα γραμμή τρένου: Σε 40 λεπτά η διαδρομή Κουίνς-Μπρούκλιν
Η κυβερνήτης Νέας Υόρκης Κάθυ Χόκουλ.(AP Photo/Hans Pennink, Pool)

ΚΟΥΙΝΣ. Ενα νέο έργο που θα συνδέει το Κουίνς (Queens) με το Μπρούκλιν (Brooklyn) μέσω ενός αχρησιμοποίητου μέχρι στιγμής σιδηρόδρομου, ανακοίνωσε η κυβερνήτης Κάθυ Χόκουλ (Kathy Hochul) κατά τη διάρκεια της ομιλίας της.

Επιμέλεια: Αννα Σαρηγιάννη

Το έργο ονομάζεται «Interborough Express» και πρόκειται για μετατροπή μιας υπάρχουσας εμπορευματικής γραμμής 14 μιλίων που εκτείνεται από το Jackson Heights στο Sunset Park και θα πραγματοποιεί την διαδρομή από το Κουίνς στο Μπρούκλιν σε λιγότερο από 40 λεπτά.

«Σήμερα ανακοινώνω μια τολμηρή ιδέα. Πήραμε ένα παλιό αχρησιμοποίητο σιδηρόδρομο μήκους 14 μιλίων και δημιουργήσαμε το ‘Interborough Express’, μια νέα σιδηροδρομική υπηρεσία που θα συνδέει το Μπρούκλιν με το Κουίνς», είπε η Χόκουλ κατά την διάρκεια της ομιλία της, σύμφωνα με το γραφείο της κυβερνήτη.


Το έργο έχει ως σκοπό να διευκολύνει τους επιβάτες των δυο συνοικιών και να αποσυμφορήσει την κίνηση στις γραμμές του Μανχάταν, καθώς και να διευκολύνει τους πολίτες, αφού μέχρι και σήμερα πολλοί Νεοϋορκέζοι που μετακινούνται μεταξύ των δύο Δήμων πρέπει να πάρουν το μετρό μέσω του Μανχάταν για να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους.

Ο σιδηρόδρομος θα εξυπηρετούσε περισσότερους από 100.000 Νεοϋορκέζους σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με το γραφείο της κυβερνήτη. Με την σειρά του ο πρόεδρος του Κουίνς, Ντόνοβαν Ρίτσαρντς είπε ότι πολλοί κάτοικοι του Κουίνς δεν έχουν στη διάθεσή τους πληθώρα μέσων μαζικής μεταφοράς ή πολλές γραμμές ώστε να φτάσουν στη δουλειά τους.

«Για πάρα πολλές οικογένειες του Κουίνς η αδυναμία να ταξιδεύουν μεταξύ των Δήμων με γρήγορο τρόπο ήταν περιττή βλάβη στην οικονομική τους ζωτικότητα», είπε ο Ρίτσαρντς σε πρόσφατη δήλωση του.

Το «Interborough Express» θα χρησιμοποιεί ένα τμήμα του εμπορευματικού σιδηροδρόμου «Bay Ridge Branch», που εκτείνεται από βορρά-νότο μέσω του Κουίνς και του Μπρούκλιν, ενώ η προτεινόμενη διαδρομή του «Interborough Express» θα συνδέει τις γειτονιές του Queens Jackson Heights, Elmhurst, Maspeth, Middle Village και Ridgewood και τις γειτονιές του Μπρούκλιν Bushwick, East New York, Brownsville, New Lots, Flatlands, Flatbush, Midwood, Kensington, Borough Park και Sunset Park.

Να αναφέρουμε επίσης ότι πολλές από αυτές τις κοινότητες δεν διαθέτουν καθόλου σιδηροδρομική μεταφορά, με την κ. Χόκουλ να προτείνει την χρησιμοποίηση του σιδηροδρομικού σταθμού για τη μεταφορά εμπορευμάτων. Οι σχεδιαστές μεταφορών πιστεύουν ότι οι σιδηροδρομικές εμπορευματικές και επιβατικές υπηρεσίες μπορούν να συνεργαστούν μαζί κατά μήκος του «Interborough Express», καθώς μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση της συμφόρησης των φορτηγών.

ekirikas.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ