2022-01-09 08:06:42
Φωτογραφία για Τουρκία: Σιδηροδρομική γραμμή ταχείας κυκλοφορίας εγκαινίασε ο Ερντογάν
Ο Πρόεδρος Ερντογάν, καθισμένος στη θέση του μηχανοδηγού, ταξίδεψε από το Ικόνιο στο Καραμάν με τρένο.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε αποφασισμένος να καταστήσει την Τουρκία κέντρο στις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν απευθύνθηκε στους πολίτες στην Κόνια, όπου μετέβη για τα εγκαίνια της σιδηροδρομικής γραμμής ταχείας κυκλοφορίας μεταξύ του Καραμάν και της Κόνια.

Εγκαινιάζοντας τη σιδηροδρομική γραμμή ξεκινήσαμε μια νέα εποχή, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε πως κάθε γωνιά της Τουρκίας θα είναι προσβάσιμη με ταχεία ή υπερταχεία αμαξοστοιχία.

Ο Ερντογάν είπε ότι αύξησαν από 10.959 σε 13.222 χλμ. το μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών της Τουρκίας, πως κατασκεύασαν γραμμή μήκους 1.213 χλμ. για υπερταχεία αμαξοστοιχία και γραμμή μήκους 219 χλμ. για ταχεία αμαξοστοιχία. Σημείωσε επίσης πως ένα τρένο που αναχώρησε από την πρωτεύουσα της Αγγλίας, το Λονδίνο, εισήλθε στην Τουρκία από την Εντίρνε, διασχίζοντας την Ευρώπη και τα Βαλκάνια, και πως έφτασε στην Ανατολία μέσω του Marmaray.


Ο Πρόεδρος  πρόσθεσε τα εξής:

“Αυτό το τρένο που διέσχισε πέρα για πέρα την Ανατολία, μπορεί να ταξιδέψει στην Ασία μέσω της σιδηροδρομικής γραμμής Καρς-Τιφλίδα-Μπακού και να φτάσει μέχρι το Πεκίνο. Με αυτές τις επενδύσεις που κάναμε έχουμε αφήσει πίσω μας τα πιο κρίσιμα στάδια στο δρόμο της προετοιμασίας της χώρας μας για τις μεταφορές ανθρώπων και φορτίων. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε την Τουρκία κέντρο στις σιδηροδρομικές μεταφορές, όπως και σε αρκετούς άλλους τομείς.”

Μετά το πέρας της ομιλίας του, ο Ερντογάν αναχώρησε για το Καραμάν με τρένο υψηλής ταχύτητας, το οποίο θα μειώσει τη διάρκεια του ταξιδιού μεταξύ των δυο πόλεων, της Κόνια και του Καράμαν.

trt.net.tr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ