2022-01-21 18:40:05
Φωτογραφία για Amanda Tenfjord: «Στη Eurovision δεν εκπροσωπώ τον εαυτό μου, αλλά την Ελλάδα»



Η 24χρονη Αμάντα Tenfjord Γεωργιάδη είναι η φετινή εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Eurovision και όπως δηλώνει είναι αποφασισμένη να φέρει την χώρα μας στην κορυφή του πίνακα των αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, σε  συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Gala» και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα, η Αμάντα Tenfjord Γεωργιάδη ανέφερε: «Στη Eurovision δεν εκπροσωπώ τον εαυτό μου, αλλά την Ελλάδα. Στην ανακοίνωση των βαθμολογιών στο τέλος της βραδιάς, άλλωστε, δεν θα λένε "Amanda", αλλά "Greece" και ελπίζω αυτό το "Greece" να ακουστεί πολλές φορές».

Όσον αφορά στο τραγούδι που θα ερμηνεύσει στο Τορίνο, τον τόπο διεξαγωγής της Eurovision 2022, η καλλιτέχνις δήλωσε πως δεν το έγραψε αποκλειστικά για τον διαγωνισμό και πρόσθεσε: «Το εμπνεύστηκα μετά τον χωρισμό μου από μια μακροχρόνια σχέση, εξαιτίας της ανάγκης μου να εξωτερικεύσω τα πολύ έντονα συναισθήματά μου και είναι το πιο αγαπημένο μου κομμάτι απ' όλα όσα έχω γράψει μέχρι τώρα».

Ακόμα, η Αμάντα Tenfjord Γεωργιάδη παρότι γεννήθηκε στα Ιωάννινα και από τα 3 χρόνια της ζει στη Νορβηγία, σημείωσε πως θα εκπροσωπούσε μόνο την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision, συμπληρώνοντας: «Πέρσι όταν είδα τη Stefania στη Eurovision, είδα ότι είχε επιλεγεί κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο: Ένα καλό ποπ σύγχρονο τραγούδι χωρίς τα έθνικ στοιχεία. Μάλιστα, ακόμα και η Νορβηγία που ποτέ δεν ψηφίζει την ελληνική συμμετοχή, πέρσι έδωσε βαθμούς στη Stefania. Εκείνη τη στιγμή, λοιπόν, σκέφτηκα για πρώτη φορά ότι μπορεί και το δικό μου ύφος μουσικής που είναι εξίσου διαφορετικό απ' ό,τι έστελνε η Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια, να έχει την τύχη να μας εκπροσωπήσει».

Η καλλιτεχνική επιμέλεια της ελληνικής συμμετοχής και στη Eurovision 2022 θα είναι του χορογράφου, Φωκά Ευαγγελινού, και η Αμάντα Tenfjord Γεωργιάδη είπε: «Τον Φωκά τον γνώρισα την τελευταία φορά που ήρθα στην Αθήνα και η αλήθεια είναι ότι αμέσως ένιωσα μια οικειότητα, αλλά και εκτίμηση για το πρόσωπο του. Γνωρίζει πολύ καλά αυτό που κάνει. Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα για τη σκηνική παρουσία, αλλά μου είπε ότι το τραγούδι τού αρέσει πολύ και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα».

Επίσης, η νεαρή καλλιτέχνις σπουδάζει Ιατρική και η ίδια ανέφερε: «Όνειρό μου να είμαι μια γιατρός που τραγουδάει».

Ακόμα, ανάμεσα στα ακούσματά της, όπως είπε η Αμάντα Tenfjord Γεωργιάδη, είναι συνθέσεις του Σταύρου Ξαρχάκου, του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη και τραγούδια που έχει ερμηνεύσει η Χάρις Αλεξίου.

Τέλος, η Αμάντα Tenfjord Γεωργιάδη δήλωσε: «Από τον Φεβρουάριο, οπότε και θα έρθω στην Αθήνα για τα γυρίσματα του βιντεοκλίπ, θα αρχίσουμε να δουλεύουμε και τη σκηνική μου παρουσία. Θα έχω τη χαρά να μείνω στην Ελλάδα μέχρι τον Μάιο. Θα είναι σίγουρα μια συναρπαστική εμπειρία, ανυπομονώ!».



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ