2022-01-26 09:41:57
Φωτογραφία για Έρευνες: Δείγμα από τη μύτη είναι καλύτερο για τα rapid test



Χρήστες  rapid τεστ για τον εντοπισμό της covid-19 θα πρέπει να λαμβάνουν δείγμα από τα ρουθούνια τους, όπως λέει ο κατασκευαστής, και όχι από το φάρυγγα ή το μάγουλο, έδειξαν δυο νέες έρευνες.

Νωρίτερα τον Ιανουάριο, με την Όμικρον να ευθύνεται για σχεδόν όλες τις λοιμώξεις από κορωνοιό στο Σαν Φρανσίσκο, ερευνητές πραγματοποίησαν εξέταση με  PCR και με το rapid test BinaxNOW της Abbott Laboratories, σε 731 ανθρώπους που ζητούσαν να εξεταστούν.



Το ρινικό δείγμα εντόπισε πάνω από  95% των ανθρώπων με τα υψηλότερα επίπεδα του ιού, που είναι περισσότερο πιθανό να είναι μεταδοτικοί, δήλωσε η Dr. Diane Havlir του University of California.

Σε 115 εθελοντές με θετικό αποτέλεσμα στο PCR test, η ομάδα της συνέκρινε τα αποτελέσματα του rapid test με δείγματα από τη μύτη και από το φάρυγγα που ελήφθησαν από εκπαιδευμένους επαγγελματίες.

Τα δείγματα από το φάρυγγα εντόπισαν σχεδόν 40% λιγότερα περιστατικά από τα δείγματα της μύτης, ανέφεραν οι ερευνητές στο medRxiv πριν την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων από συναδέλφους των ερευνητών.

 

 


Ισπανία

Aλλη έρευνα από την Ισπανία, επίσης αναρτημένη στο medRxiv, ανακάλυψε ότι η λήψη δείγματος από το εσωτερικό του μάγουλου, επίσης είναι πολύ λιγότερο αξιόπιστη έναντι της λήψης δείγματος από τα ρουθούνια για τον εντοπισμό λοιμογόνου ιού.

Πρόσφατες έρευνες είχαν υποδείξει ότι η Omicron εντοπίζεται νωρίτερα στο φάρυγγα από ότι στη μύτη, οδηγώντας ορισμένους ειδικούς να συμβουλεύουν χρήστες να λαμβάνουν δείγμα από τον φάρυγγα, αν και ο FDA συνέχιζε να λέει ότι τα τεστ θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες.

Η Havlir δήλωσε ότι αυτά τα στοιχεία στηρίζουν τη χρήση του τεστ BinaxNOW με δείγματα από τη μύτη, όπως γράφει η συσκευασία. Πρόσθεσε, ότι επαναλαμβανόμενα τεστ συνιστώνται σε όσους έχουν αρνητικό BinaxNOW και συμπτώματα ή έκθεση σε άνθρωπο με λοίμωξη από κορωνοιό.

Πηγές: medRxiv

πηγή: ιατρονετ

 

farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ