2022-02-02 23:45:25
Φωτογραφία για Ο 23χρονος που φέρεται ως δράστης της δολοφονίας ...είχε μαχαιρώσει ξανά και εκκρεμεί σε βάρος του δίκη από το 2019
Είχε μαχαιρώσει ξανά και εκκρεμεί σε βάρος του δίκη από το 2019

Επιμένει ο 23χρονος που φέρεται ως δράστης της δολοφονίας του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη να αρνείται τα πάντα, ενώ σοκαριστικά είναι τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Το βίντεο - ντοκουμέντο το οποίο δείχνει τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον Άλκη και τους δύο ακόμα φίλους του στην Χαριλάου αποκαλύπτει τη βιαιότητα των δραστών. Ο δολοφόνος έχει συλληφθεί από το μεσημέρι της Τετάρτης καθώς σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί σε βάρος του είναι ακράδαντα.

Συγκεκριμένα, οι κάμερες φαίνεται πως έχουν καταγράψει τη δράση του 23χρονου, ενώ φίλος του Άλκη που χτυπήθηκε από τους χούλιγκαν τον έχει αναγνωρίσει. Παράλληλα,  ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση του ανήκει.

Είχε μαχαιρώσει ξανά και εκκρεμεί σε βάρος του δίκη από το 2019!

Ο 23χρονος συλληφθείς μόνο άγνωστος δεν είναι στις αστυνομικές Αρχές. Σε βάρος του εκκρεμεί δίκη από το 2019, οπότε και είχε διαπράξει παρόμοιο έγκλημα στην ίδια μάλιστα περιοχή. Και τότε είχε μαχαιρώσει κάποιον στη μέση του δρόμου, το θύμα τραυματίστηκε, όμως δεν έχασε τη ζωή του. Ο ίδιος είχε συμμετοχή και στα επεισόδια που είχαν διεξαχθεί ανάμεσα σε χούλιγκαν στο τελικό κυπέλλου στον Βόλο το 2017. Ο 23χρονος είναι αλβανικής καταγωγής και έχει προσωρινή άδεια παραμονής στην Ελλάδα.

Ο 23χρονος κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και αναμένεται να περάσει την πόρτα του εισαγγελέα την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου. Ο φερόμενος ως δράστης παρουσιάζεται ιδιαίτερα σκληρός κατά τη διάρκεια της ανάκρισης από τους αστυνομικούς. Πληροφορίες αναφέρουν πως ώρες μετά τη σύλληψή του ακόμα ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει καν για ποιο έγκλημα του μιλούν οι αστυνομικοί και υποστηρίζει πως δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό.

Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν την έρευνα για να βρουν και τους υπόλοιπους χούλιγκαν που βρίσκονταν μέσα στα αυτοκίνητα τα οποία σταμάτησαν μπροστά στον 19χρονο και στους φίλους του και τους επιτέθηκαν απλώς επειδή υποστήριζαν διαφορετική ομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίε κατά πάσα πιθανότητα μέσα στις επόμενες ώρες οι αρχές θα προχωρήσουν σε τουλάχιστον δύο ακόμα συλλήψεις ατόμων που έχουν ταυτοποιήσει.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονική επίθεση των χούλιγκαν

 

Το βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας δείχνει και τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του αδικοχαμένου φοιτητή και των φίλων του αλλά και το πώς διέφυγαν άμεσα οι δράστες με τα αυτοκίνητα που είχαν παρκαρισμένα στον κεντρικό δρόμο.

Στην αρχή του βίντεο, φαίνεται καθαρά ένας από τους δράστες να χτυπά με βία έναν από τους τρεις φίλους δίπλα στα σκαλιά μίας πολυκατοικίας. Θεωρείται πολύ πιθανό να χτυπά τον αδικοχαμένο φοιτητή, τον οποίο νωρίτερα ο 23χρονος που έχει συλληφθεί φέρεται να τραυμάτισε θανάσιμα, κόβοντάς με σουγιά στη μηριαία αρτηρία του. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο Άλκης εκτός από μαχαιριά είχε και σοβαρές κρανιογκεφαλικές κακώσεις από δολοφονικά χτυπήματα.

 

Τέσσερις δράστες μετά τη δολοφονική επίθεση τρέχουν προς τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα που είναι στην «Πλαστήρα» και αποχωρούν με ταχύτητα. Πολίτες που έχουν ακούσει τις φωνές σπεύδουν άμεσα στο σημείο για να δουν τι έχει συμβεί. Το βίντεο είναι ένα από αυτά που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε τη σύλληψη

Για τη σύλληψη του 23χρονου ενημέρωσε απευθείας τον πρωθυπουργό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Επικοινώνησα με τον Πρωθυπουργό για να τον ενημερώσω ότι πριν από λίγο συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Η Ελληνική Αστυνομία και σε αυτή την περίπτωση πράττει το καθήκον της», τονίζει σε μήνυμά του ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

 

 

«Θέλω να εκφράσω με όλη μου την ψυχή τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη, που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Ξέρω ότι αυτό δεν απαλύνει τον πόνο των αγαπημένων του προσώπων. Τουλάχιστον, θα αποδοθεί δικαιοσύνη», συνεχίζει στο μήνυμα του ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Είναι θέμα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία να συνεχίσει την έρευνα για το τραγικό γεγονός και να την ολοκληρώσει», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε το απόγευμα της Τρίτης στο Mega, για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

 

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η Αστυνομία «κινείται με ταχύτητα, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα» και θέλοντας να τονίσει το ενδιαφέρον του υπουργείου για την υπόθεση, υπενθύμισε ότι την έρευνα διενεργεί η γενική αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης και πως ασχολείται προσωπικά ο γενικός επιθεωρητής αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας.

«Δεν είμαι, ούτε ανακριτής, ούτε εισαγγελέας, ούτε αστυνομικός ερευνητής, ούτε δικαστής. Δεν δικάζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Αναδεικνύω ότι η Αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: «Γνωρίζετε ότι υπάρχει το ενδιαφέρον όλης της Ελλάδας, το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού και όλοι περιμένουμε από την αστυνομία να ολοκληρώσει την έρευνα και να οδηγήσει τους υπεύθυνους στη Δικαιοσύνη».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, νωρίτερα δήλωσε: «Είμαι συγκλονισμένος. Είμαι πατέρας, έχω δύο παιδιά τα οποία λατρεύουν τη ζωή, λατρεύουν τον αθλητισμό. Πηγαίνουμε πολλές φορές μαζί σε αθλητικούς χώρους, σε γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου και μου είναι αδιανόητο ότι ένα παλικάρι 19 ετών έχει χαθεί. Ένας φοιτητής, ένα νέο παιδί που είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Όσα συλλυπητήρια και να δώσουμε, τίποτε δεν πρόκειται συνεφέρει τους γονείς που βιώνουν την απώλεια. Είναι συγκλονιστική αυτή η ιστορία, χάθηκε μια ζωή και αυτό το θέτω πρώτα απ' όλα από την ανθρώπινη πλευρά».

Ο κ. Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκε επίσης στις ευθύνες και την επόμενη μέρα, και σημείωσε ότι «πρέπει όλοι όσοι εμπλέκονται να κάνουν ό,τι πρέπει για να αλλάξει το σημερινό καθεστώς. Είναι ευθύνη και δική μας, της Πολιτείας, αλλά και των αθλητικών ομάδων, της κοινωνίας των πολιτών, να μπει τέλος σε αυτή την αδιανόητη βία».
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ