2022-02-09 14:09:58
Φωτογραφία για Να μείνουν όρθια τα κτίρια του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αγιοφυλλου
Να μείνουν όρθια τα κτίρια του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αγιοφυλλου επισημαίνει ο πρόεδρος του Αγιοφύλλου κ. Ζήσης Καραγιάννης μετά από το πρόσφατο δυσάρεστο γεγονός για την ιστορία της περιοχής με την κατάρρευση του κτιρίου ( Σιδηροδρομικός Σταθμός ) στην Οξύνεια.

Οι κάτοικοι του Αγιοφύλλου και ο πρόεδρος κ. Ζήσης Καραγιάννης έχουν κάνει μια τεράστια εθελοντική προσπάθεια ανάδειξης των δυο αυτών κτιρίων με καθαρισμό του χώρου βάζοντας προσωπική εργασία όλοι τους για το καλό του χωριού τους.

Ο κ. Ζήσης Καραγιάννης θορυβημένος από την κατάρρευση του ερειπωμένου Σιδηροδρομικού Σταθμού της Οξύνειας έγραψε σχετικά στα social media προειδοποιώντας του αρμόδιους – αναρμόδιους:

Τα κτίρια του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αγιοφυλλου πρέπει να παραμείνουν εκεί αγέρωχα. Θέλουν προστασία πριν είναι αργά.

 Πρώτο βήμα η σκεπή.

Ο εθελοντισμός στο Αγιόφυλλο έκανε και κάνει, ότι μπορεί αυτό το κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού Αγιοφυλλου να συνεχίσει να υπάρχει
. Πριν είναι αργά, ο Δήμος Μετεώρων και η περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, να αναλάβουν τις ευθύνες των, ώστε με κατάλληλες μελέτες να συνεχίσουν να υπάρχουν. Είναι ιστορία και πρέπει να μελετηθεί. Πως φτάσαμε εκεί μετά την Μικρασιατική τραγωδία και σήμερα μετά από μια εικονική πραγματικότητα δεν μπορούμε ούτε να κάνουμε την στέγη τουλάχιστον; Περιμένουμε αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες να αναλάβουν τις ευθύνες των.

93 χρόνια στέκει αγεροχος και απελευθερωμένος από πυκνή βλάστηση ο διοροφος σιδηροδρομικός Σταθμός Αγιοφυλλου, αλλά και ο εισογειος. Φυσικά το τρένο δεν σφύριξε ποτέ. Η τελευταία πινελιά μπήκε το έτος 1932. 

kalabakacity.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ