2022-02-28 20:50:38
Φωτογραφία για 50+ Διακοσμήσεις σε Vintage στυλ
Μια φορά κι έναν καιρό Ο ακριβής ορισμός του vintage, αφορά  την διακόσμηση με αντικείμενα κατασκευασμένα  σε παλαιότερες εποχές και συγκεκριμένα στις δεκαετίες 1930-1950. 

Στην πρακτική του βεβαίως εφαρμογή, κυρίως λόγω του κόστους παρόμοιων αντικειμένων όταν πρόκειται για αυθεντικές αντίκες, βασίζεται κυρίως σε οικογενειακά "κειμήλια" που διαθέτει κάθε σπίτι όπως πορσελάνινα και γυάλινα αντικείμενα, ασημικά, παλιές ραπτομηχανές, βαλίτσες, ρολόγια τοίχου, ασπρόμαυρες φωτογραφίες, σεμέν και δαντέλες, συλλογές παλιών αντικειμένων κλπ. ή σε καινούργια αλλά παλαιωμένου ύφους αντικείμενα επεξεργασμένα με τεχνικές παλαίωσης.  

Οι συνδυασμοί των στοιχείων αυτών, ο αριθμός τους μέσα σε έναν χώρο αλλά και το στυλ-είδος και των υπόλοιπων βασικών στοιχείων, όπως των επίπλων,  καθορίζει τον βαθμό του vintage που μπορεί να εμπεριέχεται σε χώρους διακοσμημένους σε γενικά κλασσικά στυλ, ενώ η αντίστοιχη "vintage" εκδοχή του μοντέρνου ύφους είναι το στυλ retro, βασισμένο επίσης σε αντικείμενα και στοιχεία παλαιών μεν αλλά πιο σύγχρονων εποχών και συγκεκριμένα στις διακοσμητικές τάσεις και επιλογές των δεκαετιών 1950-1970.  


Οι τεχνικές παλαίωσης όπως και το decoupage σε ένα βαθμό είναι απλοί τρόποι για να δώσετετε σε κάποια σύγχρονα αντικείμενα όψη παλιού, ενώ εξέχουσα θέση σε ένα τέτοιο στυλ διακόσμησης θα βρουν κάθε λογής πραγματικά παλιά κομμάτια που θα ανασύρετε από τα ...σεντούκια της γιαγιάς ή της μαμάς από σεμέν, σερβίτσια, διακοσμητικά αντικείμενα, γυάλινα σκεύη, καθρέφτες, ασημικά έως υφάσματα και παλιά έπιπλα. 

Είναι ένα στυλ εφαρμόσιμο όχι μόνο στο καθιστικό, την τραπεζαρία ή την κρεβατοκάμαρα αλλά ακόμη και στην κουζίνα, το μπάνιο κλπ, είναι γενικά η διακοσμητική "απομίμηση" εποχών, πριν τα σπίτια μας κατακλυστούν από εντοιχισμένες κουζίνες, ειδικά ντουλάπια μπάνιου κλπ. και ένα ύφος που μπορεί θαυμάσια να δημιουργηθεί ακόμη και με την χρήση αποκλειστικά DIY δημιουργιών τόσο σε έπιπλα όσο και σε επιμέρους αντικείμενα όπως και την χρήση επίπλων-αντικειμένων τεχνητά παλαιωμένων σε τέτοιο ύφος "εποχής" και που αρχίζουν να γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλή στην αγορά, αρκεί βεβαίως όταν πρόκειται για οικονομικά κομμάτια που πλέον θα βρείτε ακόμη και σε πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού, να αποφύγετε τις περίπου ...κιτς ή πολύ βιομηχανοποιημένες εκδοχές. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ