2022-03-03 21:36:09
Φωτογραφία για Πως θα φτιάξετε έναν γωνιακό καναπέ από δύο καναπέδες με μπράτσα

 



Συχνά, εκ των υστέρων της διαμόρφωσης του σαλονιού με διθέσιους - τριθέσιους καναπέδες, διαπιστώνουμε ότι ένας γωνιακός καναπές λειτουργικά ή και αισθητικά θα ταίριαζε περισσότερο. 

Σε τέτοιες περιπτώσεις, για να μην "αχρηστευτούν" τα υπάρχοντα έπιπλά σας και να μην επωμιστείτε το κόστος αγοράς ενός νέου γωνιακού καναπέ, μπορείτε απλά να τον ...δημιουργήσετε από δύο μεμονωμένους καναπέδες. 

Προϋπόθεση να πρόκειται για δύο πανομοιότυπους καναπέδες (ανεξάρτητα από τις διαστάσεις τους) ή τουλάχιστον ίδιου σχεδιασμού και κυρίως ίδιου ύψους.

Σε γωνιακό μπορούν να μετατραπούν κάθε τύπου καναπέδες μαζικής παραγωγής με κάλυμμα ή και ταπετσαρισμένοι  και φυσικά είναι μια πρόταση που δεν απευθύνεται σε ξύλινους - μασίφ ή ιδιαίτερου σχεδιασμού καναπέδες.  


Το μοναδικό στοιχείο που θα πρέπει να μεταποιηθεί - αφαιρεθεί για να μετατρέψετε δύο ίδιου σχεδίου καναπέδες με μπράτσα σε γωνιακό είναι μόνο το μπράτσο του ενός, στο σημείο που θέλετε να βρίσκεται η γωνία. 



Η διαδικασία αυτή είναι ίδια ανεξάρτητα από το σχέδιο-σχήμα του μπράτσα και του πλαϊνού μέρους του καναπές και καθόλου δύσκολη, ακόμη και σε καναπέδες με ογκώδη στρογγυλά μπράτσα, αφού αν αφαιρέσετε το κάλυμμα και το αφρολέξ που καλύπτει το σημείο του μπράτσου θα ...ανακαλύψετε ότι στους περισσότερους τυποποιημένους καναπέδες του εμπορίου από κάτω βρίσκονται απλές ξύλινες σανίδες στερεωμένες με καρφωτικό ή βίδες πάνω στις οποίες προσαρμόζεται το αφρολέξ για να δώσει το τελικό σχήμα του μπράτσου. 



Αφαιρώντας αυτά τα κομμάτια του ξύλου αυτόματα παύει να υπάρχει το μπράτσο και ο καναπές από αυτή την πλευρά μπορεί να "κολλήσει" σε γωνιακό σχηματισμό με έναν ακόμη καναπέ.  



Το μόνο που επιπλέον πρέπει να διορθωθεί είναι το φάρδος του καναπέ, που με την αφαίρεση του μπράτσου αυξάνεται, κυρίως σε καναπέδες με στρογγυλά μπράτσα. 

Αυτό μπορεί να γίνει:

- Με την προσθήκη αφρολέξ σε ολόκληρο το μήκος της πλάτης του καναπέ, αν αυτός θα έχει ένα ενιαίο κάλυμμα. 

- Με την αλλαγή των μαξιλαριών του καναπέ που αφαιρέθηκε το μπράτσο, για καναπέδες με χωριστά και όχι ενιαία μαξιλάρια. 

Αφρολέξ αλλά και μαξιλάρια καναπέ πλάτης και καθίσματος σε τυποποιημένες διαστάσεις αλλά και κατά παραγγελία θα βρείτε σε καταστήματα και eshops με σχετικά είδη και σε πολύ καλές τιμές.

Ένας ακόμη τρόπος για να διορθωθεί η ανομοιομορφία του φάρδους που προκύπτει μετά την αφαίρεση του μπράτσου, είναι η χρήση μιας σειράς διακοσμητικών μαξιλαριών σε ολόκληρο το μήκος του καναπέ. 

Οποιαδήποτε επιπλέον ανομοιομορφία - κενό προκύψει, ανάλογα με τον τύπο και το σχέδιο σκελετού του καναπέ, καλύπτεται επίσης με αφρολέξ. 

Το βασικό εργαλείο για να ολοκληρώσετε την δημιουργία ενός τέτοιου DIY γωνιακού καναπέ είναι καρφωτικό επίπλων, που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με εργαλεία. 

Με αυτό στερεώνετε αφρολέξ ή και ύφασμα σε όποια σημεία χρειάζεται, ανάλογα με τον σχεδιασμό του καναπέ. 



Το συνολικό κόστος, ακόμη και αν χρειαστεί να αλλάξετε κάποια μαξιλάρια ή και συνολικά το ύφασμα  στις πιο πολλές περιπτώσεις είναι κατά πολύ μικρότερο από αυτό της αγοράς ενός νέου γωνιακού καναπέ σε αντίστοιχο σχεδιασμό-διαστάσεις, αν πχ θελήσετε να ενώσετε έναν 3θέσιο και έναν 2θέσιο καναπέ, με δεδομένο και ότι τα περισσότερα οικονομικά μοντέλα γωνιακών καναπέδων της αγοράς δεν διαθέτουν πλάτη στην μία πλευρά αλλά είναι διαμορφωμένοι με ανάκλιντρο. 

Ο συγκεκριμένος είναι, γενικά, ένας τρόπος να μετατρέψετε σε έναν ...καινούργιο γωνιακό καναπέ ακόμη και παλιούς - φθαρμένους καναπέδες που υποχρεωτικά θα χρειάζονταν αλλαγή ταπετσαρίας - μαξιλαριών και να αποκτήσετε έναν απόλυτο λειτουργικό DIY  γωνιακό καναπέ, που τελικά η τελική του όψη δεν έχει καμιά διαφορά από έναν αντίστοιχο έτοιμο. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

do-it-yourselfdesign.blogspot.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ