2022-03-08 13:46:03
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: Σύσκεψη για την πορεία εργασιών στο μετρό
Όπως προβλέπει ο προγραμματισμός της Αττικό Μετρό, η βασική γραμμή θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία στα τέλη του 2023. Το 2024 θα τεθεί σε λειτουργία και η γραμμή Καλαμαριάς

H πορεία των εργασιών στο μετρό Θεσσαλονίκης θα εξεταστεί σήμερα το μεσημέρι, σε κλειστή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Αττικό Μετρό στη Θεσσαλονίκη, υπό τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι εργασίες προχωρούν με την συνέχιση των δοκιμαστικών δρομολογίων στο τμήμα Συντριβάνι-Νέα Ελβετία τα οποία θα εξακολουθήσουν για όσο χρειαστεί, μέχρι να διαπιστωθεί η ασφαλής λειτουργία του συστήματος. Μέχρι τώρα έχουν παραληφθεί 18 συρμοί οι οποίοι βρίσκονται στο Αμαξοστάσιο της Πυλαίας. Παράλληλα έχει ξεκινήσει η επιδομή, η εγκατάσταση της σιδηροτροχιάς δηλαδή, και στο δυτικό τμήμα, δηλαδή από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό ενώ προχωρούν και οι εργασίες στο σταθμό Βενιζέλου.


Οπως προβλέπει ο προγραμματισμός της Αττικό Μετρό, η βασική γραμμή θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία στα τέλη του 2023. Το 2024 θα τεθεί σε λειτουργία και η γραμμή Καλαμαριάς με επιπλέον 5 σταθμούς. Συνολικά προβλέπεται ένα αρχικό δίκτυο με 2 γραμμές που θα έχουν κοινούς σταθμούς από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι και το σταθμό Πατρικίου και από εκεί η γραμμή 1 θα πηγαίνει μέχρι το σταθμό Νέα Ελβετία και η γραμμή 2 θα πηγαίνει μέχρι το σταθμό Μίκρα. Το δίκτυο αυτό θα έχει μήκος περίπου 14 χιλιομέτρων και 18 σταθμούς, όλοι με μεσαία αποβάθρα, θύρες που θα ανοίγουν με την άφιξη και στάση του συρμού και ανεξάρτητες σήραγγες, κάνοντας το Μετρό της Θεσσαλονίκης ένα από τα πλέον σύγχρονα αλλά και ασφαλή συστήματα στην Ευρώπη.

.makthes.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ