2022-03-10 13:16:41
Φωτογραφία για Η Alstom υπογράφει σύμβαση πλαίσιο για το σχεδιασμό και την εφαρμογή του ERTMS σε τέσσερις ιταλικές περιφέρειες
Alstom, παγκόσμιος ηγέτης στην έξυπνη και βιώσιμη κινητικότητα, ανακοίνωσε την υπογραφή μιας σύμβασης-πλαισίου που αποτιμάται124 εκατ. ευρώμεRete Ferroviaria Italiana(FS Italiane Group) για την υλοποίηση του σχεδιασμού και της εφαρμογής του ERTMS (Ευρωπαϊκό Σύστημα Διαχείρισης Σιδηροδρόμων Μεταφορών) - του πιο προηγμένου συστήματος επίβλεψης και ελέγχου τρένων σήμερα - σε τέσσερις ιταλικές περιφέρειες.

Ο διαγωνισμός που κατακυρώθηκε από RFIπρος τηνAlstom αντιπροσωπεύει το πρώτο βήμα στα τεχνολογικά έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΠΜ και αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρόσκλησης υποβολής προσφορών, αξίας περίπου 500 εκατ. ευρώ, για το σχεδιασμό και την κατασκευή του ERTMS (Ευρωπαϊκό Σύστημα Διαχείρισης Σιδηροδρόμων) σε 700 χιλιόμετρα σιδηροδρομικών γραμμών στην Σικελία, Λάτσιο, Abruzzo και Ούμπρια. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από όμιλο εταιρειών με επικεφαλής τον Hitachi Railκαι οι εργολάβοι Alstom FerroviariaκαιCeit, που συστάθηκε ως προσωρινός σύλλογος.


Alstom θα διαχειρίζεται τον εκτελεστικό σχεδιασμό και την κατασκευή του πιο πρόσφατου συστήματος σηματοδότησης ERTMS Baseline 3 Level 2 με GSM-R[1] και ACCM[2] στα τμήματα υπό την ευθύνη της, με την υποστήριξη της εταιρείαςCEITως συνεργάτης για τις δραστηριότητες της αυλής. Το σύστημα που προτείνεται απόAlstomπληροί τις τεχνικές προδιαγραφές διαλειτουργικότητας που απαιτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα πρότυπα CENELEC[3] για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, που εγγυώνται την υψηλότερη και πιο περιοριστική απαίτηση ασφάλειας

«Είμαστε περήφανοι που μας επέλεξανRFIγια το πρώτο σιδηροδρομικό έργο που χρηματοδοτείται από το σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας. Σήμερα, το 30% των γραμμών ERTMS επιπέδου 2 βρίσκεται σε υπηρεσία Ευρώπη παρέχονται απόAlstom, αποδεικνύοντας ότι η εταιρεία μας είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα αυτό. Ως εκ τούτου, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη συμβολή που θα κάνει η εταιρεία μας, ηγέτης στον τομέα της βιώσιμης και έξυπνης μετακίνησης, Ιταλία. Ένα πρώτο σημαντικό βήμα προς την οικολογική μετάβαση». εξήγησεMichele Viale, Γενικός Διευθυντής της Alstom Italia και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος τηςAlstom Ferroviaria.

Ειδικότερα, περίπου 480 χιλιόμετρα πίστες μέσα Σικελία, 150 χιλιόμετρα του πρώην Umbra Central Railway και 80 χιλιόμετρα της γραμμής Roccasecca - Avezzano, θα εξοπλιστούν με τη νέα τεχνολογία.

Αυτές οι παρεμβάσεις αντιπροσωπεύουν το 50% του πρώτου στόχου που υποδεικνύεται από το Ευρωπαϊκή Ένωση για την υλοποίηση τεχνολογικών έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΠΜ, που θα εξοπλίσουν 1.400 χιλιόμετρα σιδηροδρομικών γραμμών με το σύστημα ERTMS από Δεκέμβριος 2024. Ένα σχέδιο που παρέχει σχεδόν 3 δισ. ευρώ για την εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας σε περισσότερα από 3.400 χιλιόμετρα δικτύου έως το 2026, ευθυγραμμισμένη μεRFIστόχος της εγκατάστασης του συστήματος και στα 16.700 χιλιόμετρα γραμμών.

Το ERTMS είναι το σύστημα διαχείρισης της κυκλοφορίας για τους σιδηροδρόμους Ευρώπη. Ένα μεγάλο βιομηχανικό έργο που υλοποιείται στο Ευρώπη με κύριο στόχο να γίνουν ρευστές οι σιδηροδρομικές μεταφορές, να αυξηθούν οι λειτουργίες και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές. Το ERTMS διασφαλίζει τη διαλειτουργικότητα των εθνικών σιδηροδρομικών συστημάτων, μειώνοντας το κόστος αγοράς και συντήρησης των συστημάτων σηματοδότησης καθώς και αυξάνοντας την ταχύτητα και τη χωρητικότητα των τρένων.

marketscreener.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ