2022-03-10 17:49:10
Φωτογραφία για Το Μπλε τρένο της Σερβίας και η ιστορία του. Εικόνες.
Το «Μπλε Τρένο» είναι ένα μουσειακό-τουριστικό τρένο που μέχρι την αναχώρηση του Γιόσιπ Μπροζ Τίτο χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά για τη μεταφορά του Προέδρου της ΣΟΔΓ, υψηλών κρατικών και πολιτικών προσώπων και ξένων πολιτικών σε ταξίδια στη χώρα και στο εξωτερικό.

Το τρένο κατασκευάστηκε το 1959 στο εργοστάσιο βαγονιών "Gosa" στη Smederevska Palanka και στο εργοστάσιο βαγονιών "Boris Kidric" στο Μάριμπορ.

Το όνομα του δόθηκε από τους εργάτες εκεί, γιατί ήταν βαμμένο μπλε, για να το ξεχωρίσουν από άλλες συνθέσεις των Γιουγκοσλαβικών Σιδηροδρόμων, κυρίως πράσινες τότε. Αποτελούνταν από δέκα λεγόμενα βαγόνια. «Κύριο τρένο» και οκτώ λεγόμενα βαγόνια. «Το πρώτο τρένο».

Το "κύριο τρένο" ήταν ένα σύνολο που παρείχε πλήρη άνεση και δυνατότητα εργασίας και εκτέλεσης όλων των πρωτόκολλων υποχρεώσεων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελούνταν από: σαλόνι του προέδρου, εορταστική τραπεζαρία, κύρια κουζίνα, σαλόνι επισκεπτών, σαλόνι επισκεπτών, αυτοκίνητο εστιατορίου, κλειστό αυτοκίνητο, υπνοδωμάτια και ενεργειακά αυτοκίνητα.


Το εσωτερικό του τρένου είναι πολύ πολυτελές, φτιαγμένο από το καλύτερο ξύλο μαόνι, αχλαδιά και καρυδιά, μάλλινα χαλιά, βελούδινα και μετάξι σε στυλ Art Deco. Ο Πρόεδρος Τίτο φιλοξένησε πάνω από 60 παγκόσμιους πολιτικούς στο «Μπλε τρένο» και διένυσε περισσότερα από 600.000 χιλιόμετρα στη χώρα και στο εξωτερικό.

Σήμερα, μετά από περισσότερο από μισό αιώνα, η εμφάνιση έχει παραμείνει αμετάβλητη και όλα τα αυτοκίνητα παρέχουν μια μέγιστη αίσθηση αποκλειστικότητας και πολυτέλειας.

Από το 2005, το «Μπλε τρένο» χρησιμοποιείται για εμπορικούς σκοπούς.

Το πλήρες τρένο ή απλά μεμονωμένα αυτοκίνητα μπορούν να ενοικιαστούν στην επιθυμητή διαδρομή και στην επιθυμητή σύνθεση για μέγιστο αριθμό 110 επιβατών.

Το τρένο μπορεί επίσης να ενοικιαστεί για γυρίσματα, φωτογράφιση, εκθέσεις, συναντήσεις, συνέδρια, εργαστήρια, εορταστικές εκδηλώσεις κ.λπ. ή απλώς επισκεφθείτε και εξερευνήστε.

Η τιμή ενοικίασης εξαρτάται από τη σύνθεση του τρένου, τον αριθμό των επιβατών και τον προορισμό.

Η υπηρεσία φωτογραφίας χρεώνεται 3.000 δηνάρια την ώρα.

Η τιμή του εισιτηρίου ξενάγησης είναι 300 δηνάρια ανά άτομο, για ατομικές επισκέψεις και 150 δηνάρια ανά άτομο, για ομαδικές επισκέψεις (τουλάχιστον 10 άτομα) και επισκέψεις παιδιών, μαθητών.

Οι μεμονωμένες και ομαδικές επισκέψεις πρέπει να ανακοινώνονται τουλάχιστον 48 ώρες νωρίτερα μέσω e-mail: [email protected] ή μέσω τηλεφώνου: +381 11 3616 811.

Το ωράριο λειτουργίας του γκαράζ επίσκεψης, το οποίο βρίσκεται στη Λεωφόρο Πατριάρχου Παύλου 8α, είναι από τις 8 το πρωί έως τις 14:00, τις καθημερινές.

.srbvoz.rs

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ