2022-03-10 17:39:59
Φωτογραφία για Eurovision 2022: Η Αμάντα Γεωργιάδη με το «Die Together» θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Ανακοινώθηκε η συμμετοχή με την οποία η Αμάντα Γεωργιάδη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 660 Διαγωνισμό της Eurovision, που θα διεξαχθεί το Μάιο στο Τορίνο.

Το τραγούδι έχει τον τίτλο «Die Together» κι αποτελεί μια συναισθηματική μπαλάντα, που είναι σε σύνθεση της ίδιας της Αμάντα μαζί με τον Νορβηγό συνθέτη Bjorn Helge. Σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα έπαιξε ο Δημήτρης Κοντόπουλος ενώ τη σκηνική παρουσία θα επιμεληθεί για ακόμα μία φορά ο Φωκάς Ευαγγελινός. Το video clip ήταν μια έμπνευση του σκηνοθέτη Κώστα Καρύδα και τα γυρίσματά του πραγματοποιήθηκαν στη Σύμη.

Ακούστε το τραγούδι ΕΔΩ

Μια αληθινή ιστορία αγάπης που έζησε, έγραψε και ερμηνεύει η Αμάντα Γεωργιάδη διηγείται το video clip του τραγουδιού «Die together», που βγήκε πρώτη φορά στον αέρα την Πέμπτη 10 Μαρτίου, αποκλειστικά από το Στούντιο 4 της ΕΡΤ1 και είναι πλέον διαθέσιμο στο ΕRTFLIX.

Με φόντο το μοναδικό τοπίο της ακριτικής Σύμης, όπου έγιναν τα γυρίσματα, ο σκηνοθέτης Κώστας Καρύδας επέλεξε να μη δημιουργήσει μια συνηθισμένη πλοκή που έχουν συνήθως αντίστοιχα video clip,  αλλά να εστιάσει με τον φακό του στις τόσο διαφορετικές στιγμές και στα συναισθήματα που κρύβει κάθε σχέση.

Πρωταγωνιστές της ιστορίας μας είναι ένα νεαρό ζευγάρι που επισκέπτεται το νησί στο οποίο γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν. Όμως, αυτή τη φορά όλα είναι διαφορετικά. Τα χαμόγελα και οι ευτυχισμένες στιγμές εναλλάσσονται με την πίκρα, την απογοήτευση και τη ματαίωση που αποτυπώνεται στο βλέμμα όλων μας, όταν συνειδητοποιούμε ότι μια σχέση τελειώνει.

Το σπάνιο, αλλά και τόσο εντυπωσιακό τοπίο της Σύμης, που αποτυπώνεται με εξαιρετικό τρόπο στο video clip, μοιάζει να είναι ο τρίτος χαρακτήρας της ιστορίας.

Η Αμάντα Γεωργιάδη ή Amanda Tenfjord είναι 24 ετών κι έχει καταγωγή από τα Ιωάννινα. Όταν ήταν τριών ετών, μετανάστευσε με την οικογένειά της στη μικρή πόλη Tenfjord της Νορβηγίας από όπου προκύπτει και το καλλιτεχνικό της επίθετο. Σε ηλικία 5 ετών, η Αμάντα ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική, γράφοντας στην εφηβεία τα πρώτα της τραγούδια. Στα 18 της μπήκε στην ιατρική σχολή, χωρίς να εγκαταλείπει και την αγάπη της για τη μουσική παίρνοντας μέρος σε πολλά φεστιβάλ της χώρας της και κάνοντας εμφανίσεις σε αμέτρητα τηλεοπτικά σόου



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ