2022-03-11 16:27:26
Φωτογραφία για Η ΓΑΙΑΟΣΕ απαντά σε ερώτηση σχετικά με την διάσωση και αξιοποίηση κτηρίου παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Αγιοφύλλου Τρικάλων
Η ΓΑΙΑΟΣΕ απαντά σε ερώτηση στη βουλή, σχετικά με την Διάσωση και αξιοποίηση κτηρίου παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Αγιοφύλλου Τρικάλων, του βουλευτή κ. Κυριακού Βελόπουλου.

Η ΓΑΙΑΟΣΕ αναφέρει στην απάντησή της.

ΘΕΜΑ: Το αριθ.πρωτ. 43915/15-2-2022 έγγραφο σας επί της Ερώτησης 3177/14-2-2022 του Βουλευτή

Κυριάκου Βελόπουλου

Σε απάντηση του εγγράφου σας, παραθέτουμε τα κάτωθι:

Η ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. ως διαχειρίστρια της ακίνητης περιουσίας του Ο.Σ.Ε. οφείλει κατά τη διαχείριση να προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες αφενός προστασίας της περιουσίας αυτής, αφετέρου σύννομης και ορθής εκμετάλλευσης της. Τόσο από το ελληνικό Σύνταγμα, όσο και από τους πρωτογενείς κανόνες του ευρωπαϊκού δικαίου, συνάγεται ότι δεν επιτρέπεται άνευ ανταλλάγματος μεταβίβαση ιδιωτικής περιουσίας, παρά μόνον με την αντίστοιχη αποζημίωση.

Μέχρι σήμερα ουδέποτε έγινε αίτηση για μίσθωση του συγκεκριμένου ακινήτου ούτε από ΟΤΑ αλλά ούτε από ιδιώτη
. Ως εκ τούτου, αυτό που προτιθέμεθα να πράξουμε είναι να καλέσουμε την τοπική Δημοτική Ενότητα Χασίων να καταθέσει αίτημα για την εκμετάλλευση του εν λόγω ακινήτου δίνοντας έτσι προοπτική ανάπτυξης στην τοπική κοινωνία και οικονομία, ευκαιρίες απασχόλησης των κατοίκων της περιοχής και εν κατακλείδι διάσωσης του παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού μετατρέποντάς τον σε τοπικό αξιοθέατο.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ





«Διάσωση και αξιοποίηση κτηρίου παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Αγιοφύλλου Τρικάλων»

 Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση κατοίκων Καλαμπάκας Τρικάλων, με εθελοντική προσπάθεια κάτοικοι Δήμου Μετεώρων Τρικάλωνεπιχειρούν αφενός τη διάσωση του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Αγιοφύλλου και αφετέρου την ανάδειξή του. Πρόκειται για το διώροφοκτήριο του Σιδηρόδρομου Καλαμπάκα – Κοζάνη που δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς οι εργασίες σταμάτησαν το 1932. Πρόθεση των κατοίκων Αγιοφύλλου, οι οποίοι προσφέρθηκαν εθελοντικά να καθαρίσουν το μονοπάτι που οδηγεί στον ιστορικό Σιδηροδρομικό Σταθμό και τον ευρύτερό του χώρο, είναι να γίνει επισκέψιμος και τοπικό αξιοθέατο.

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεστε να διερευνήσετε το ενδεχόμενο της διάσωσης και να προβείτεστις ανάλογες ενέργειες ανάδειξης του κτηρίου του παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Αγιοφύλλου Τρικάλων, προκειμένου να μετατραπεί σε τοπικό επισκέψιμο και αξιοθέατο κτήριο για διάφορες δραστηριότητες, τις οποίες θα κρίνει αναγκαίες η τοπική Δημοτική Ενότητα Χασίων Δήμου Μετεώρων Τρικάλων;

 

Ο ερωτών Βουλευτής 

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

sidirodromikanea.blogspot.com








sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ