2022-03-25 21:27:22
Φωτογραφία για Φινλανδία: Διακόπτει τη σιδηροδρομική σύνδεση με τη Ρωσία
Τα σύνορα μεταξύ Φινλανδίας και Ρωσίας παραμένουν ανοιχτά για διέλευση με ιδιωτικό αυτοκίνητο

Ο εθνικός σιδηροδρομικός φορέας της Φινλανδίας θα αναστείλει τα δρομολόγια μεταξύ Ελσίνκι και Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία από τη Δευτέρα, κλείνοντας έτσι για τους Ρώσους ένα από τα τελευταία δρομολόγια δημόσιων συγκοινωνιών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεδομένων των κυρώσεων στη Ρωσία, η εταιρεία VR είχε λάβει οδηγίες από το κράτος ότι δεν ήταν πλέον σκόπιμο να εκτελεί την υπηρεσία προς την Αγία Πετρούπολη, γνωστή ως Allegro, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της επιβατικής κίνησης, Τόπι Σιμόλα.

«Έτσι, διακόπτουμε την κυκλοφορία προς το παρόν», είπε ο Σιμόλα.

Τα τρένα από τη Ρωσία προς την πρωτεύουσα της Φινλανδίας το Ελσίνκι είναι γεμάτα Ρώσους από τότε που ξεκίνησε η εισβολή στην Ουκρανία, την οποία η Ρωσία αποκαλεί «ειδική επιχείρηση», και το αμοιβαίο κλείσιμο του εναέριου χώρου διέκοψε την αεροπορική σύνδεση μεταξύ Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα σύνορα μεταξύ Φινλανδίας και Ρωσίας παραμένουν ανοιχτά για διέλευση με ιδιωτικό αυτοκίνητο.

Ο υπουργός της Φινλανδίας, αρμόδιος για τις κρατικές εκμεταλλεύσεις, Tytti Tuppurainen είπε στη μεγαλύτερη καθημερινή της χώρας Helsingin Sanomat ότι ένας από τους λόγους για τη διατήρηση των σιδηροδρομικών υπηρεσιών μέχρι τώρα ήταν να επιτραπεί στους Φινλανδούς που ζουν στη Ρωσία να επιστρέψουν στη Φινλανδία.

ot.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ