2022-04-05 23:32:17
Φωτογραφία για Ομιλία Ζελένσκι στο Σ.Α. του ΟΗΕ: Οι Ρώσοι ήθελαν να μετατρέψουν τους Ουκρανούς σε σιωπηλούς σκλάβους
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε, μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι αναμένει ότι οι Ρώσοι "θα κατηγορήσουν τους πάντες μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουν τις δικές τους ενέργειες" στην Ουκρανία.

"Θα πουν ότι υπάρχουν διάφορες εκδοχές, διαφορετικές εκδοχές, είναι αδύνατο να διαπιστωθεί ποια από αυτές τις εκδοχές είναι αληθινή", είπε, μιλώντας μέσω μεταφραστή, σε τηλεδιάσκεψη. "Θα πουν μάλιστα ότι τα πτώματα ήταν, από αυτά που φέρεται να πετάχτηκαν και όλα τα βίντεο είναι στημένα, αλλά τώρα είμαστε στο 2022". 

Σε μια παθιασμένη ομιλία, ο Ζελένσκι περιέγραψε λεπτομερώς ζοφερές σκηνές στην ουκρανική πόλη Μπούτσα, λέγοντας ότι η Μόσχα ήθελε να μετατρέψει την Ουκρανία σε "σιωπηλούς σκλάβους".

Ο Ζελένσκι είπε ότι "έχουμε πειστικές αποδείξεις ότι υπάρχουν δορυφορικές εικόνες" που δείχνουν τι πραγματικά συνέβη κατά τη διάρκεια των επιθέσεων στην Μπούτσα, προσθέτοντας ότι "μπορούμε να διεξάγουμε πλήρεις και διαφανείς έρευνες".

Ο Ζελένσκι προέτρεψε την Τρίτη τα Ηνωμένα Έθνη να δράσουν και να μεταρρυθμίσουν το σύστημά τους που δίνει δικαίωμα βέτο στο μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Ρωσία, λέγοντας ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα για να διασφαλιστεί ότι ο διεθνής οργανισμός λειτουργεί αποτελεσματικά.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ