2022-04-05 21:15:17
Φωτογραφία για Αγγλία: Η σιδηροδρομική γραμμή Shropshire ανοίγει ξανά μετά από 50 χρόνια
Μια παρωχημένη και εγκαταλειμμένη σιδηροδρομική γραμμή North Shropshire που παρέμενε εγκαταλελειμμένη για περισσότερα από 50 χρόνια έχει αποκατασταθεί από τους λάτρεις της και άνοιξε ξανά επίσημα ως σιδηροδρομικός σταθμός κληρονομιάς.

Η γραμμή στο Oswestry στη σιδηροδρομική γραμμή North Shropshire έπεσε θύμα των περικοπών Beeching της δεκαετίας του 1960 και παρέμεινε εγκαταλελειμμένη και αναγάπητη για 50 χρόνια, αν και άλλα μέρη της γραμμής παρέμειναν ανοιχτά για φορτία μέχρι τη δεκαετία του 1980.

Το 1972, οι λάτρεις της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς συγκεντρώθηκαν για να κρατήσουν ζωντανές τις αναμνήσεις του Oswestry ως σημαντικό σιδηροδρομικό κόμβο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία των Cambrian Heritage Railways (CHR).

Την Παρασκευή, 1 Απριλίου, η CHR καλωσόρισε τοπικούς αξιωματούχους, προσκεκλημένους επισκέπτες, μέλη της CHR και εθελοντές για να ανέβουν και να απολαύσουν ένα νοσταλγικό ταξίδι με τρένο ατμού από το Oswestry στο Weston Wharf.


Η Helen Morgan με καλεσμένους και εθελοντές. 

Η Helen Morgan, μέλος του Κοινοβουλίου για το North Shropshire, μαζί με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του Shropshire, Vince Hunt, άνοιξαν επίσημα τον σιδηρόδρομο και αποκάλυψαν μια νέα πλατφόρμα στο Weston Wharf.

Από το Σαββατοκύριακο του Πάσχα μέχρι τον Σεπτέμβριο, τα τρένα θα κυκλοφορούν πλέον κάθε Σαββατοκύριακο, συγκεκριμένες μέρες και βράδια μεσοβδόμαδας και τις αργίες. Σχεδιάζεται επίσης η λειτουργία τρένων «ειδικών εκδρομών» καθ' όλη τη διάρκεια του έτους για τη σύνδεση του σιδηροδρόμου με τα τοπικά αξιοθέατα στο Weston, όπως το Stonehouse Brewery και το Weston Pools Village.

railadvent.co.uk

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ