2022-04-12 16:41:51
Φωτογραφία για Πάτρα: Λίφτινγκ σε τρεις σταθμούς του ΟΣΕ. Εικόνες



Οι σταθμοί του ΟΣΕ σε Βραχνέικα, Τσουκαλέικα και Καμίνια θα δουν σε σύντομο χρονικό διάστημα να εκτελούνται εργασίες ώστε να επισκευαστούν τα επικίνδυνα σημεία τους και να γίνουν πιο λειτουργικοί.

Απόστολος Αναστασόπουλος

Την όψη σε τρεις σταθμούς του ΟΣΕ θα αλλάξει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Πατρέων, καθώς ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την επισκευή τριών κτιρίων που ανήκουν στη ΓΑΙΟΣΕ και είναι μισθωμένα από το Δήμο.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους σταθμούς των Βραχνεΐκων, Τσουκαλεΐκων και Καμινίων, με σκοπό του έργου την επισκευή των κτιρίων για την εύρυθμη λειτουργία τους για τα δύο πρώτα κτίρια και η άρση της επικινδυνότητας του κτιρίου ΟΣΕ Καμινίων, όπου είναι ασύμφορη η επισκευή του.

Μεταξύ άλλων, στο διόροφο σταθμό των Βραχνεΐκων αλλά και σε ένα διπλανό κτίριο, αναμένεται να εκτελεστούν εργασίες καθαίρεσης της ξύλινης στέγης και επανατοποθέτηση νέας στέγης με ίδια υλικά, στεγάνωσης, αντικατάστασης των ψευδοροφών που έχουν καταστραφεί, αποξήλωσης των κουφωμάτων και αντικατάστασης τους, αλλά και η γενική επισκευή εξωτερικά του κτιρίου.


Στο σταθμό των Τσουκαλεΐκων προβλέπεται με βάση τη μελέτη να αντικατασταθούν τα κουφώματα σε πόρτες και παράθυρα με νέα κουφώματα αλουμινίου, να χρωματιστούν εσωτερικά και εξωτερικά οι τοίχοι, να γίνει πλήρης ανακαίνιση του μπάνιου, αλλά και να «φρεσκαριστούν» όλα τα μάρμαρα.

Τέλος, για το σταθμό των Καμινίων, ο οποίος έχει κριθεί ασύμφορος να επισκευαστεί, αναμένεται να εκτελεστούν εργασίες για την αποσόβηση κινδύνων. Θα καθαιρεθούν μεταλλικά στοιχεία και στέγαστρα που έχουν κριθεί επικίνδυνα, αλλά και θα ανακατασκευαστούν τα εξωτερικά κουφώματα του κτιρίου.

Συνολικά, ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου έφτανε τις 54.500 ευρώ με ΦΠΑ και ο ανάδοχος προσέφερε έκπτωση περίπου 10%. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση του έργου και με βάση τη μελέτη εντός 10 μηνών, εκτός απροόπτου, θα πρέπει να έχουν παραδοθεί οι τρεις σταθμοί του ΟΣΕ ανακαινισμένοι.

Οι συγκεκριμένοι σταθμοί χρησιμοποιούνται καθημερινά για επιβίβαση και αποβίβαση από εκατοντάδες Πατρινούς, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνεται η κίνηση. Για να γίνουν πιο λειτουργικοί και φιλικοί προς τους επιβάτες, αποφασίστηκε να εκτελεστούν οι απαραίτητες εργασίες ώστε να μην ενέχονται κίνδυνοι τραυματισμών.

 

pelop.gr

sidirodromikanea.blogspot.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ